Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi 2016 Yılına Ait Genel Kurul Toplantısı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2016 yılına ait Genel Kurul Toplantısı geniş bir katılımla yapıldı.

Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi 2016 Yılına Ait Genel Kurul Toplantısı
Esnaf Düğün Salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Özkan, oda başkanları ve üyeler katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra gündem bulunan 13 madde okundu. Gündem maddeleri üyelerin oylamasına sunuldu. Oylamaya sunulan gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

2016 yılını değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Özkan, "Kooperatiflerin amacı açık ve net ortada. Bizler yıl içerisinde çalışan personelimiz, yönetim kurulumuz, denetim kurulumuz olmak üzere sizlere hizmet etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yıl içerisinde 49 milyon lira kefalet ödüyoruz. Kredi limitlerimiz hala 100 bin lira. Bu da yeterli bir rakamdır. Yıl içerisinde yapılan bir uygulama vardı. 30 bin lira faizsiz kredi. Ona başvuranlarımızla yaptığımız bir toplantıda dedim ki, biz bunu yaygınlaştıralım, ilçemize katkıda bulunalım. 700 müracaat aldık” dedi.



“Yerli esnafımızı tercih edelim, büyük marketleri değil”

Esnafların ekonomiye hareket verdiğini kaydeden Özkan, “Faiz oranlarımız hala yüzde 5, bizler esnaflar olarak çok büyük bir aileyiz. Ekonomiye hareket veriyoruz. Ben öncelikle Lüleburgaz esnaf-sanatkarlarından şunu istiyorum. Yerli esnafımızı tercih edelim, büyük marketleri değil. Kendi esnafımıza sahip çıkalım ki hep beraber ayakta duralım. Bizim amacımız sizlerin zor gününde yanında olmak. Allah sağlık ve sıhhat versin hepinize. Kimseyi muhtaç etmesin paraya pula diyeceğim ama Türkiye’deki sıkıntılar bitmiyor. 1 Temmuz- 31 Temmuz arasında yapılan yapılandırmada 250 esnaf arkadaşımız yapılandırma yapmıştır. Yapılandırma yapan arkadaşlar lütfen taksilerini ödesinler. Ödemezlerse eski durumuna dönüyor. Bu yıl ki kira gelirimiz 187 bin, bu yıl ki gelir gider farkımız 780 bin lira. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bizim gönlümüzde kapımızda size her zaman açık” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul sonunda Denetim Kurulu asil üyeleri oy birliği ile Şevket Oral ve Kenan Koç, yedek Musa Gürcan ve Ersin Sağlam oldu.
Kaynak: İHA