Erzurum'daki Eski Öğretmenin 'FETÖ' Davası

Örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para yatırdığı ve örgütle bağlantılı sendikaya üye olduğu iddia edilen eski öğretmen Bayrak'ın 'silahlı terör örgütü üye olmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yapmak ve örgütle irtibatlı Aktif Eğitim Sendikasına üye olmakla suçlanan eski öğretmen Muhammed Lütfi Bayrak'ın, 'silahlı terör örgütüne üye olduğu' gerekçesiyle 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Muhammed Lütfi Bayrak ile sanık avukatı Faruk Terzioğlu katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanığın savunmasına geçildi.

Sanık Bayrak, savunmasında, yasa dışı bir iş yapmadığını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Asya Katılım Bankası ve Aktif Eğitim Sendikasına üye olduğu, bu kurumların usule aykırı işlem yapmayan kurumlar olduğunu belirten Bayrak, 'Sendikanın yaklaşık 22 bin üyesi olup, bu bakış açısıyla hepsi hakkında dava açılması gerekir.' dedi.

Bayrak, savunmasına şöyle devam etti:

'Bank Asya'daki hesap ise hiçbir özel sebebe bağlı açılmayan hesaptır. Aracımdaki kitaplar da FETÖ ile alakası olmayan, o ana kadar hiç okumadığım, araçta unuttuğum hatta bagajda kalmaktan fiziksel değişime uğramış kitaplardır. Konuştuğum iddia edilen kişiler de komşularım ve arkadaşlarımdır. İşlem yaptığım süreçte suç olmayan şeylerden dolayı şu an yargılanıyorum.'

Bayrak'ın avukatı Faruk Terzioğlu da müvekkilinin yasal ve doğal eylemlerden yargılandığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Bayrak'ın tutukluluk halinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgüt ile irtibatlı olduğu öne sürülen ve meslekten ihraç edilen öğretmen Muhammed Lütfi Bayrak'ın 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte örgüte ait çok sayıda yasaklı materyali ve belgeleri ikametinde bulundurduğu, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yaptığı anlatılıyor.

Bayrak'ın örgüt ile ilişkili kişilerle sık sık görüşmeler yaptığı belirtilen iddianamede, sanığın örgütle ilişkili Aktif Eğitim Sendikası üyesi olduğu kaydediliyor.

İddianamede, Bayrak'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA