'Devletimizin Tüm İmkanlarını Halk İçin Seferber Edeceğiz'

İçişleri Bakanlığınca Hani Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Yazıcı, ilçe için hazırladıkları 45 milyon liralık yatırımı bu yıl hayata geçirme hedefiyle hummalı çalışma yürütüyor Yazıcı: 'Gelen talepler doğrultusunda 45 milyon liralık proje hazırladık. 2016 yılında hazırladığımız projelerin tamamını bu yıl uygulamaya koyacağız. Kış mevsiminden sonra ilçe adeta şantiyeye dönecek. Devletimizin tüm imkanlarını aziz Hani halkı için seferber edeceğiz' 'Vatandaşlar belediyeye küsmüştü. Biz şimdi belediyenin var olduğunu, emirlerine amade olduğunu vatandaşlarımıza gösterme gayretindeyiz. Sosyal belediyeciliği Hani ilçemize kazandırmak istiyoruz. Halk için 24 saatimizi feda etmeye hazırız'

ŞÜKRÜ GÜNDÜZ - İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın Hani Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, ilçe için 45 milyon liralık proje hazırladıklarını belirterek, '2016 yılında hazırladığımız projelerin tamamını bu yıl uygulamaya koyacağız. Kış mevsiminden sonra ilçe adeta şantiyeye dönecek. Devletimizin tüm imkanlarını aziz Hani halkı için seferber edeceğiz.' dedi.

Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Hani Belediye Başkan Vekili olarak da görev yapan Yazıcı, ilçeyi belediye hizmetleri ile buluşturmak, halkı belediye hizmetleri ile tanıştırmak için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda, halkın talepleri ile yol, su, altyapı, park, sosyal tesis ve kültür merkezleri ile ilgili projeler hazırlayan Yazıcı, bu projelerin tamamını bu yıl hayata geçirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Yazıcı, gerçekleştirecekleri belediye hizmetlerini ve ilçeye kazandıracakları yatırımları anlattı.

- 10 bin ton atık temizlendi

Vatandaşlarla irtibat halinde belediyecilik hizmeti sunduklarını ifade eden Yazıcı, hizmetleri sunarken ve projeleri hazırlarken de halkın talebini göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Yazıcı, göreve başladığında ciddi bir çevre kirliliğinin olduğunu, bu kirlilikten vatandaşların da ciddi manada rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, bunun üzerine ilk iş olarak bu kirliliği ortadan kaldırmak için çalışma başlattıklarını belirtti.

İlçe genelinde sokak, cadde ve dere yataklarındaki yaklaşık 10 bin ton evsel ve hayvansal atığın bir ay içerisinde temizlendiğini ifade eden Yazıcı, ev, bahçe ve ahırları atıklardan arındırdıklarını aktardı.

'Vatandaşlarımızla birebir iletişim kuruyoruz. Sosyal medyadan da vatandaşlarımızın taleplerini alıyoruz.' diyen Yazıcı, bu kapsamda vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını kaydetti.

Yazıcı, vatandaşlara hizmet sundukça, onların dertlerine çare oldukça ve belediyecilik hizmetlerinde kaliteyi artırdıkça vatandaşların belediyecilik hizmetlerini gördüğünü aktardı.

- 'Projelerin tamamını 2017 yılında uygulamaya koyacağız'

Yazıcı, göreve başladıktan sonra ilçenin sorunları ile ilgili anket çalışması yaparak ilçenin sorunlarını tespit ettiklerini, bu doğrultuda projeler hazırladıklarını anlattı.

'Gelen talepler doğrultusunda yol, su, altyapı, park, sosyal tesis ve kültür merkezleri ile ilgili 45 milyon liralık proje hazırladık. 2016 yılında hazırladığımız projelerin tamamını bu yıl uygulamaya koyacağız. Devletimizin tüm imkanlarını aziz Hani halkı için seferber edeceğiz.' ifadelerini kullanan Yazıcı, şöyle devam etti:

'İlgili bakanlıklara projelerimizi sunduk. Bu kapsamda kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlarımız için hazırladığımız projeler var. Semt sahaları, kütüphaneler, çocuk oyun parkları, okul bahçelerine kütüphane yapılması gibi projelerimiz söz konusu. Sosyal belediyeciliği Hani ilçemize kazandırmak istiyoruz. Halk için 24 saatimizi feda etmeye hazırız. Kış mevsiminden sonra ilçe adeta şantiyeye dönecek.'

Yazıcı, hazırladıkları projelerde kadın, çocuk, yaşlı ve engellilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

'İlçemizde kadınlarımızın sosyal imkanlarının kısıtlı olduğunu gördük. İki mahallemizde kadınlarımız için sosyal tesis inşa edeceğiz. Bu sosyal tesisleri kadınlarımız taziyeleri için ve sosyal etkinlikleri ile kullanabilecek. Halk eğitim merkezi aracılığıyla kurslar düzenleyeceğiz. Sosyal tesislerin yanına çocuk parkları yapacağız. Okullarımızın bahçesine spor tesisi ve çocuk oyun grupları kuracağız. Okullarımızın kütüphanesini zenginleştiriyor, bahçelerini ve yollarını yapıyoruz.'

Yol ve parke çalışmaları yaptıklarını, 2 ayda 12 kilometre yol yaptıklarını belirten Yazıcı, 23 bin metrekare parke taşı döşediklerini söyledi.

Yazıcı, ilçenin altyapısıyla ilgili de ciddi projeler yürüttüklerine işaret ederek, 'İlçeye arıtma tesisi kazandırıyoruz. DİSKİ'nin desteğiyle Gürbüz ve Kuyular mahallelerinde arıtma tesisi inşa edeceğiz. Bu arıtma tesislerini dere ıslahları takip edecek. DSİ Bölge Müdürlüğü ile 11 dere ıslah çalışmamızı bu yıl bitirmiş olacağız.' diye konuştu.

Vatandaşların konut talebine ilişkin de çalışma yaptıklarını ifade eden Yazıcı, TOKİ ile yaptıkları görüşmeler sonucu bin 185 vatandaşın ön başvuruda bulunduğunu, arsanın temini noktasında çalışmaların devam ettiğini aktardı.

- İçme suyu kapasitesi artırılacak

İlçede yaşanan içme suyu sıkıntısının giderilmesi için de harekete geçtiklerine dikkati çeken Yazıcı, Kuyular ve Abacılar mahallelerinde yetersiz içme suyunu yükseltme çalışmalarının başladığını, bu sayede ilçede içme suyu sıkıntısının ortadan kalkacağını bildirdi.

Yazıcı, 'Abacılar mahallemizde günlük 2 litre saniye tedarik edilen su, 15 litre saniye artırılacak. Kuyular mahallemizde vatandaşlarımız 1 litre saniye su ile vatandaşlarımız günlük yaşantılarını idame ettiriyor. Biz bu kapasiteye 15 litre saniye daha ekleyeceğiz. İlçe merkezindeki içme suyu kapasitemizi 20 litre saniyeye çıkaracağız. Bunun için sondaj çalışmalarımız devam ediyor.'

Yazıcı, bu yıl ilçede yapacakları yatırımların envanterini çıkardıklarını aktararak, 'Hükümetimizin ciddi desteği ile projelerimizin tamamı yatırım programına alındı.' dedi.

Vatandaşlarla toplantılar yaptıklarını, mesai saatleri dışında da vatandaşları ziyaret ederek her türlü taleplerini not almayı sürdürdüklerini dile getiren Yazıcı, belediyecilik hizmetlerini en güzel şekilde vatandaşların hizmetine sunma gayretinde olacaklarını vurguladı.

Yazıcı, belediye hizmetlerini şeffaf bir biçimde vatandaşlara açık tutacaklarını, tüm iletişim kanallarını vatandaşlara açtıklarını aktararak, 24 saat telefonlarının açık olduğunu vatandaşlara bildirdiğini ifade etti.

Vatandaşların kendilerinden önce belediyecilik hizmeti alma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ilettiğini anlatan Yazıcı, 'Vatandaşlar sorunların çözümü için dilekçelerini belediyeye gönderdiğinde bundan somut bir karşılık alamamaktan dolayı bıkmış ve belediyeye küsmüştü. Biz şimdi belediyenin var olduğunu, emirlerine amade olduğunu vatandaşlarımıza gösterme gayretindeyiz.' şeklinde konuştu.

Yazıcı, 'Vatandaşlarımız her zaman bizim başımızın tacıdır. Vatandaşlarımız buradaysa biz buradayız, vatandaşlarımız burada olmazsa bizim burada olmamızın hiçbir gayesi ve amacı yoktur.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA