'Çocuk Gelinlere Hayır' Projesi

İzmir'de Korunmaya Muhtaç Çocukları Topluma Kazandırma Derneği tarafından, 'Çocuk Gelinlere Hayır' projesi kapsamındaki etkinlikler bugün başladı.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Avni Akın salonundaki toplantıda konuşan derneğin İzmir sorumlusu Mahinur Yener, dernek olarak çocuk gelin haberlerini duyunca içlerinin çok acıdığını ve bu nedenle çocuk gelinleri programlarına aldıklarını belirterek, bir sergi açmaya karar verdiklerini kaydetti.

Yener, sergiden elde edecekleri geliri eğitime bağışlamak istediklerini ifade etti.

Konuşmacılardan Sosyolog Prof. Dr. Meltem Onay, çocukların erken yaşta evlendirilmesinin en önemli nedenlerin başında sosyoekonomik sebeplerden geldiğini belirterek, 'Kimi zaman sofradan bir tabağın eksilmesi dahi kız çocukların evden dışarı çıkılmasına neden oluyor.' dedi.

İzmir’in Kiraz ilçesindeki çocuk gelin olayını hatırlatan Özcan, 'Bu olay İzmir Barosuna 15 gün önce bildirilmiştir. Çocuk Hakları Merkezimiz tarafından bölgeye bir heyet yolladık. Aileler ve esnafla görüşmeler yaptık. Burada öyle bir algı ortaya konuluyor ki sanki bu olay olağan bir halmiş toplumda bunu benimsemiş bir şekildedir. Bu olayın peşindeyiz.' diye konuştu.

Etkinliğe, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, yönetmen Erhan Kozan ve yönetmen Bingöl Elmas katıldı.

Kaynak: AA