Broşürler Yangın Ve Kazaları Azalttı

İnegöl Kaymakamlığı tarafından yangın ve trafik kazalarına karşı hem Arapça, hem Türkçe olarak bastırılan broşürlerin dağıtılması ile birlikte Suriyeli vatandaşların karıştığı kaza ve yangınlarda düşüş meydana geldi.

Broşürler Yangın Ve Kazaları Azalttı
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İnegöl Kaymakamı Ali Akça, “Geçtiğimiz aylarda meydana gelen yangın ve bilhassa elektrikli bisiklet kazalarında Suriye uyruklu vatandaşların ön plana çıkması üzerine, kaymakamlık olarak bir çalışma başlattık. İnegöl Emniyet Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimizin katkıları ile Arapça-Türkçe broşürler hazırladık. Bu broşürleri Suriyeli sığınmacılarla birlikte vatandaşlarımıza da dağıttık. Yapılan broşür dağıtımların ardından Suriyeli vatandaşların karıştığı yangın ve elektrikli bisiklet kazalarında ciddi azalmalar görüldü.

Hazırladığımız broşürler Halk Eğitim Merkezi, Toplum Destekli Polisler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile dağıtıldı. Yapılan broşür dağıtımlarının ardından son günlerde meydana gelen yangın ve elektrikli bisiklet kazlarında Suriye uyruklu vatandaşların fazla ön plana çıkmadığını görüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA