Belediyeden Sokak Hayvanlarına 'Isıtıcı' Hizmeti

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, soğuk hava nedeniyle sokaktan toplanan 400 hayvanın getirildiği merkeze elektrikli ısıtıcılar yerleştirildi.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, soğuk hava nedeniyle sokaktan toplanan hayvanların getirildiği rehabilitasyon merkezine elektrikli ısıtıcılar konuldu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Büyükşehir Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından sokaktan toplanan 400 hayvan, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine getirildi.

Belediye bünyesindeki merkezde, hayvanlar sağlık kontrolünden geçirildi, aşıları yapıldı. Ayrıca merkeze elektrikli ısıtıcılar yerleştirilerek, hayvanların soğuktan korunması sağlandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Saffet Yavuz, yaptığı açıklamada, hayvanların aşı ve geçici barınma ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Merkezi daha modern hale getirmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Yavuz, bu kapsamda yeni aldıkları röntgen, ultrason ve biyokimya cihazlarını da hayvanların hizmetine sunduklarını kaydetti.

İhtiyaç duyulan bütün aşılara ve donanıma sahip olduklarını anlatan Yavuz, 'Karantina bölümümüzü tamamladıktan sonra daha modern bir merkezi Mardin'e kazandırmış olacağız.' dedi.

Barınaklarda daha önce ısıtıcı bulunmadığına işaret eden Yavuz, hayvanları soğuktan korumak için önlem aldıklarını belirtti. Yavuz, 'Hayvanlarımızı sıcak bir ortamda, soğuktan korumayı başardık.' ifadesini kullandı.

- 'Sağlığına kavuşan hayvanlar doğal ortamlarına bırakılıyor'

Merkezde görevli veteriner Nurettin Bozdağ da hayvanlar için doğada yaşamanın daha cazip olduğunu belirtti.

'Doğada yaşayan hayvanlar için bu tür merkezler cezaevi gibi. Bu nedenle sağlığına kavuşan hayvanlar doğal ortamlarına bırakılıyor.' diyen Bozdağ, güçten düşen yaralı hayvanlar ile annesi ölen yavruların belli bir olgunluğa gelinceye kadar merkezde barındığını kaydetti.

Bozdağ, soğuk hava nedeniyle merkeze getirilen hayvanların da uygun şartlar oluştuğunda doğal yaşama bırakıldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA