Başkan Tollu Açıklaması 'Kızkalesi'ni Turizmin Gözbebeği Haline Getireceğiz'

İçel’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kızkalesi’ni Kızkalesi’ni turizmin gözbebeği bir belde haline dönüştüreceklerini söyledi.

Başkan Tollu Açıklaması 'Kızkalesi'ni Turizmin Gözbebeği Haline Getireceğiz'
Başkan Tollu, İçel’in ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kızkalesi’nde yaza hazırlık çalışmalarını inceledi. Kızkalesi’nde Erdemli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen temizlik, altyapı, otopark, tarihi ve turistik mekanların temizliği, ışıklandırma, sıcak asfalt, sosyal tesis, düğün salonu, otopark ve pazaryeri çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi alan Tollu, vatandaşların talep ve sorunlarını da dinledi.

Tollu, Kızkalesi’nin Erdemli turizmi açısından önemine vurgu yaparak, Kızkalesi’nin kamuoyuna daha iyi tanıtılabilmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyerek başladıkları çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürdüklerini dile getirdi. Kızkalesi’ni turizmin gözbebeği bir belde haline dönüştüreceklerini ifade eden Tollu: “Vatandaşın ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini yanımıza alarak Kızkalesi’nin var olan turizm potansiyelini daha yukarılara çıkarmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ekiplerimiz bu amaç uğrunda yoğun bir şekilde çalışarak Kızkalesi’ni değiştiriyor ve geliştiriyor. Sosyal tesisimiz tamamlandı. Otopark ve pazaryerimiz tamamlandı. Kızkalesi’nin tüm sokaklarına sıcak asfalt çalışması yapıyoruz. Sahilde oluşturduğumuz Türk bayrağı eşliğindeki Kızkalesi yazısı görsel bir şölen sunmaktadır. Kızkalesi’yle ilgili daha birçok proje hayata geçirilerek bu şirin beldemizi turizmde zirveye ulaştıracağız. Yolla alakalı problemler çözülüyor. Değişik alanlara parklar kuruyoruz” dedi.

Kızkalesi’nin Erdemli için Cenabı Hak tarafından bahşedilmiş büyük bir nimet olduğunu belirten Tollu, “Bu nimeti en iyi şekilde değerlendirerek Erdemli’nin, İçel’in, ülkemizin ve hatta dünyanın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Kızkalesi’yle ilgili belediye çalışmalarının tek başına yeterli olmayacağını, Erdemli Belediyesi’nin yapılacak olan düzenlemelerle ilgili tek başına yetkisinin olmadığının da ifade eden Tollu, diğer kurumların da bu konu üzerinde ciddiyetle durması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA