Baba-Kız Aynı Anda Ameliyat Oldu

Denizli’de, bademcik ve geniz eti problemleri yaşayan baba ve kızı aynı anda ameliyat oldu.

Baba-Kız Aynı Anda Ameliyat Oldu
Denizli’de sık sık bademcik enfeksiyonu geçiren ve bademcikleri çok iri olması nedeniyle horlama sorunu yaşayan 7 yaşındaki Sultan Kıran ve burun tıkanıklığı yüzünden nefes almakta zorlanan baba Çağlar Kıran, Özel Denizli Cerrahi Hastanesinde, aynı anda geniz ameliyatı oldu.

Baba ve kızını ameliyat eden Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz doktorlarından Op. Dr. Emre Erkilet, baba ve kızın sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Kızını muayeneye getirdiği sırada, kendi rahatsızlığından söz etmesinin ardından baba Kıran’ın da muayene sonrasında burnundaki tıkanıklığı yüzünden nefes almakta zorlandığı belirtildi. Muayenenin ardından kıkırdak eğriliği ve buna bağlı olarak burun içinde et büyümeleri tespit edilen 32 yaşındaki Kıran da tamponsuz uygulama ile ameliyat edildi.

Geniz eti ve bademcikleri alınan küçük kızın durumunun iyi olduğunu belirten doktor Erkilet, "Baba Çağlar Kıran’ın şu anda çok ufak kanamaları var ancak çok başarılı bir operasyon geçirdik 2 saat içinde baba kız sağlıklarına kavuşacak ve rahat bir hayat sürmeye başlayacaklar" dedi.

Korkuları olduğu için ameliyatını 2 senedir ertelediğini belirten Çağlar Kıran "Beni en çok korkutan ameliyat sonrası tampondu ancak şu an nefes aldığımı hissediyorum ve keşke daha önce olsaydım diyorum. Aslında korkacak hiçbir şey yokmuş" diye konuştu.

Kaynak: İHA