Avrupalı Gençler Sığınmacılar İçin Eğitimi Ele Aldı

Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) tarafından 12 Avrupa ülkesinden gençlerin katılımıyla Elazığ'da düzenlenen programla sığınmacılar için topluma dahil edici eğitim yaklaşımları ele alındı.

KAYED tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansının desteği ile yürütülen Gençlik Çalışmaları Bağlamında Sığınmacılar için Dahil Edici Eğitim Stratejileri Programı'na Türkiye'nin yanı sıra Çekya, Fransa, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Macaristan, Portekiz, Slovakya, Yunanistan ve Makedonya'dan 31 öğrenci katıldı.

Program koordinatörlerinden Mesut Bayezit, gazetecilere yaptığı açıklamada, program kapsamında sığınmacıların da eğitim sistemlerine dahil edilmesi konusunun ele alındığını belirterek, 'Bu konuda fikir alışverişi yaparak eğitim sistemine bu gençleri, bu dezavantajlı grupları sistemimize nasıl dahil edebiliriz, onların eğitim sistemine bunların nasıl bir yeri var bunları konuşuyoruz.' dedi.

Bayezit, program sonunda hazırlanacak raporun, temsilciler tarafından kendi ülkelerinde anlatılacağını kaydetti.

Programa Yunanistan'dan katılan Mülteci Öğretmeni Despina Karna Choriti, Türkiye'yi çok sevdiğini ve programın, kişisel olarak görev yaptığı en iyi projelerden biri olduğunu dile getirdi.

İspanya'dan gelen doktora öğrencisi İsmael Roman Moreno da Türkiye'ye ilk defa geldiğini ve kültürüne aşık olduğunu ifade etti.

Çekya'dan Dr. Sabina Hovancoug ise programa sığınmacılarla ilgili olduğu için özellikle dahil olduğunu ifade ederek, 'Benim için iyi olan çok şey öğrendim çok teşekkür ederim.' dedi.

Program, yarın yapılacak kapanış etkinliği ile sona erecek.

Kaynak: AA