AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Köse Açıklaması

'Anayasa değişikliği, yarınlarımızın daha özgür bir ortamda yaşanması, ülkemizin bekası ve muasır medeniyetler seviyesine erişmesi için elzem bir değişikliktir'.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, anayasa değişikliğinin, yarınların daha özgür bir ortamda yaşanması, ülkenin bekası ve muasır medeniyetler seviyesine erişmesi için elzem bir değişiklik olduğunu söyledi.

Başkan Köse, bir konakta düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin anayasa değişikliği konusunda referandum sürecine girdiğini anımsatarak, 'Tüm teşkilatlarımızla referandum süreciyle ilgili hazırlık yapıyoruz. Sayın Başbakanımızın seçim startını vermesiyle çalışma başlatacağız. Anayasa değişikliği vesayet ortamını ortadan kaldıran, tamamen millet egemenliğine dayanan bir değişiklik ihtiva etmektedir.' dedi.

Anayasa değişikliğinin, yürütmedeki çift başlılığı ortadan kaldırılacağını vurgulayan Köse, şöyle devam etti:

'Koalisyon hükümetleri olmayacak. Değişiklik ile Cumhurbaşkanının millete ve TBMM'ye sorumluluğu artırılmaktadır. Cumhurbaşkanı, yaptığı iş ve eylemden dolayı sorumlu hale gelecek. Hukuktaki adil, tarafsız ve bağımsız karar verme mekanizmaları da daha işler hale getirilecek. Değişiklik ile FETÖ gibi terör yapılarının hukuk sistemimize girmeleri önlenmiş olacaktır.'

Köse, Anayasa paketini tüm detaylarıyla halka anlatacaklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Gümüşhane'de çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmama gayesindeyiz. Bunu halkımıza çok iyi anlatarak MHP'nin de desteğiyle Gümüşhane'de derece yapma arzusundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Nisan ayından sonra gelmesi de gündemde olacak. Kampanyayı taçlandırıp çok yüksek bir oy oranıyla referandumu nihayetlendirmek istiyoruz. Anayasa değişikliği, yarınlarımızın daha özgür bir ortamda yaşanması, ülkemizin bekası ve muasır medeniyetler seviyesine erişmesi için elzem bir değişikliktir. Bu asla rejim değişikliği olarak yorumlanmamalı. Partimizin hiçbir şekilde rejimle sıkıntısı yoktur.'

Toplantıya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fahri Yalçın, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Şükriye Karabulut Orhan da katıldı.
Kaynak: AA