AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Açıklaması

'CHP ve HDP'nin cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili olarak sürekli tekrarladıkları 'tek adamlık' iddiası tamamen bir yalandan ibarettir'.

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, 'CHP ve HDP'nin cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili olarak sürekli tekrarladıkları 'tek adamlık' iddiası tamamen bir yalandan ibarettir.' açıklamasında bulundu.

Milletvekili Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, 5 yılda bir seçimle gelen, meclis tarafından soruşturulabilen bir cumhurbaşkanlığı sisteminin tek adamlığa yol açacağını söyleyenlere milletin inanmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin en demokratik hükümet sistemi olduğunu aktaran Tunç, şunları kaydetti:

'Cumhuriyet rejimine en uygun modeli getiriyoruz, millet, hem cumhurbaşkanını yani hükümeti doğrudan kendisi belirleyecek hem de Meclisi yani milletvekillerini aynı gün yapılacak seçimlerde belirleyecek, bunun neresi cumhuriyete aykırı. Millet icraatlarını beğenirse ikinci kez 5 yıllığına tekrar seçecek ancak bir kişi iki dönemden fazla seçilemeyecek, bu millet tek adamlığa ve diktatörlüğe fırsat verecek bir millet değil, ülkesine hizmet edeni baştacı yapar, ülkesine faydası olmayanı da sandığa gömer. CHP ve HDP'nin cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili olarak sürekli tekrarladıkları 'tek adamlık' iddiası tamamen bir yalandan ibarettir.'
Kaynak: AA