Afyonkarahisar'dan Arnavutluk'taki Kardeşine Yardım

Afyonkarahisar Belediyesi, daha önce kardeş belediye anlaşması imzaladığı Arnavutluk'un Konispol Belediyesine bir dizi yardımda bulundu.



Aralarında çeşitli okul yardımları, tam donanımlı bir ambulans ve su pompasının da bulunduğu yardımların teslimi dolayısıyla Konispol Belediyesinde düzenlenen törene Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve Arnavutluk'taki ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra katıldı.

Çoban, törende yaptığı konuşmada, Konispol Belediye Başkanı Shuaip Beqiri'yi geçen kasım ayında misafir ettiklerini ve kendileriyle kardeş belediye anlaşması imzaladıklarını, bu kardeşlik ilişkisinin sembolü olarak bugünkü yardımları yaptıklarını söyledi.

Büyükelçi Bayraktar da bu törenin, Türkiye'nin tüm Arnavutların yanında olduğunu ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini gösterdiğini belirterek, 'Resmi kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla çok eskilere dayanan bu işbirliğimiz ve dostluğumuzu güçlendirmek için çalışıyoruz.' dedi.

Törende, Konsipol Belediye Başkanı Beqiri tarafından Çoban, Bayraktar ve Gurra'ya 'fahri hemşehrilik' takdim edildi.

Kaynak: AA