5. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri

Fatih Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmada, ikinci eleme bu gece sona erecek Fatih Belediye Başkanı Demir: 'Amacımız radyocuları ön plana çıkarmak. Çok zor şartlarda bu işi yapan radyocularımız var. Hepsi çok kıymetli, bazıları fenomen özelliği kazanmış, geniş kitleye hitap eden radyocular. Bu zor şartlarda seslerini duyurmaya çalışan, kamuoyunun nabzını tutan bu arkadaşlarımızı görünür kılmak istiyoruz.'

Fatih Belediyesi tarafından çeşitli kategorilerde yılın en iyi radyosu, radyocusu ve programını ödüllendirmek üzere düzenlenen '5. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri'nde ikinci eleme, bu gece sona erecek.

Ön elemede tüm kategorilerde toplam 1 milyon 871 bin 987 oyun kullanıldığı oylamada, radyo dinleyicileri, yarışma için açılan 'www.sihirlimikrofon.org' internet sitesinden kategori birincilerini belirlemek üzere, bu gece saat 00.00'a kadar oylarını kullanmaya devam edebilecek.

Oylamalar, 'Yılın En İyi Ulusal Radyosu', 'Yılın En İyi Yerel Radyosu', 'Yılın En İyi Pop Müzik Radyosu', 'Yılın En İyi Talk (Konuşan) Radyosu', 'Yılın En İyi Yabancı Müzik Radyosu', 'Yılın En İyi Slow Müzik Radyosu', 'Yılın En İyi Halk Müziği Radyosu', 'Yılın En İyi Arabesk Radyosu', 'Yılın En İyi Haber Radyosu', 'Yılın En İyi Spor Radyosu', 'Yılın En İyi Tematik Radyosu', 'Yılın En İyi Üniversite Radyosu', 'Yılın En İyi İnternet Radyosu', 'Yılın En İyi Dijital Radyo Portalı', 'Yılın En İyi Radyo Show Programı', 'Yılın En İyi Radyo Programı', 'Yılın En İyi Radyo Konuk Programı', 'Yılın En İyi Radyo Haber Programı', 'Yılın En İyi Şiir Edebiyat Programı', 'Yılın En İyi Yerel Radyo Programı' olmak üzere, 20 ayrı dalda yapılıyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın ilk aşamasının 20 Ocak'ta bittiğini, 1 milyon 871 bin 987 oyun kullanıldığını hatırlatarak, geçmiş yıllara oranla katılımın yüksek olduğunu söyledi.

Demir, 24 Ocak'ta başlayan son elemenin bu gece 00.00'da sona ereceğini ve ikinci oylamaya katılımın da yüksek olduğunu anlatarak, radyocuların, dinleyicilerine bu yarışmaya katılmaları için talepte bulunduklarını, yarışmanın da radyocular ile dinleyiciler arasında interaktif bir ilişkiye neden olduğunu belirtti.

Geçen yıllara oranla sanatçılar, radyocular, radyo dinleyicilerinden olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Demir, 'İşimiz gereği arabada bir yerden bir yere çok gideriz. İşimizin çoğu yollarda, sokaklarda. Şüphesiz arabada radyo dinliyorum. Haberleri radyodan takip ediyorum, fırsat buldukça da müzik de dinliyorum.' dedi.

Törenin, Ceyhun Yılmaz’ın sunumu ve Ozan Çolakoğlu’nun müzik direktörlüğünde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde 9 Şubat'ta düzenleneceğini anımsatan Demir, şunları kaydetti:

'Oscar tadında olacak ödül töreni, çünkü uzun zamandır arkadaşlarımız uğraşıyorlar. Radyoculardan da çok ciddi bir katılım var. 20 farklı dalda radyo ve radyo programı yarışması bu. Yerel radyolardan ulusal radyolara, üniversite radyolarından tematik radyoya kadar, bütün dallarda ciddi bir yarışma var. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri'nin tartışmasız yönü, kesinlikle adaletli ve hakkaniyete uygun bir yarışma olması. Bu her sene böyle gerçekleşiyor. Buradan radyoculara sesleniyorum, mutlaka gelin. Kimin kazanacağını biz bile bilmiyoruz. Bazı radyocular 'nasılsa biz kazanamayız, bize ödül vermezler' diye gelmediler ve yokluklarında isimleri açıklandı. Daha sonra gelip ödüllerini aldılar. Kim ne oy alırsa, o akşam ödülünü alacak. Amacımız radyocuları ön plana çıkarmak. Çok zor şartlarda bu işi yapan radyocularımız var. Hepsi çok kıymetli, bazıları fenomen özelliği kazanmış, geniş kitleye hitap eden radyocularımız. Bu zor şartlarda seslerini duyurmaya çalışan, kamuoyunun nabzını tutan bu arkadaşlarımızı görünür kılmak amacımız. Radyocuların ön planda olduğu, onların gerçek değerlerinin ön plana çıkarılacağı ve herkes tarafından fark edileceği bir gece olacak.'

Kaynak: AA