11. Gelinlik, Damatlık Ve Abiye Giyim Fuarı

Gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektöründe dünyanın önde gelen fuarları arasında gösterilen IF Wedding Fashion İzmir, 11. kez açıldı

Gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektöründe dünyanın önde gelen fuarları arasında gösterilen Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (IF Wedding Fashion İzmir), 11. kez kapılarını açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir, Fuar İzmir'de düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl fuara rekor katılımın olduğunu belirterek, geçen yıl 198 firmanın stant açtığı fuarın, bu yıl stant açan 227 firma ile yüzde 25 büyüdüğünü söyledi.

Kocaoğlu, fuara ABD, Almanya, Bulgaristan, Fransa, Lübnan, Portekiz, Ukrayna gibi ülkelerden yabancı katılımcıların da olduğunu dile getirerek, 'Geçen yıl 23 bin 600 kişinin ziyaret ettiği fuarda bu yıl ziyaretçi sayısının 30 bine yaklaşması bekleniyor.Özellikle Avrupa, İran, Ortadoğu ve Rusya’nın yoğun ilgi gösterdiği fuar için oteller doldu.Fuar’a 51 ülkeden bin 200’ü aşkın yabancı satın almacı geldi. Düzenlediğimiz bu fuarla Türkiye'de modanın kalbi 4 gün boyunca İzmir'de atacak.' dedi.

EGSD Başkanı Atınç Abay da 2016'da hazır giyim sektörünün 17 milyar dolarlık ihracat yaptığına işaret ederek, sektör içindeki en katma değerli ihracatı gelinlik ve abiyecilerin yaptığını, İzmir'in gelinlik ve abiye giyiminde Türkiye'de önemli bir noktada olduğunu, bunda da IF Wedding Fashion İzmir'in önemli katkısı bulunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından 'Zamansız' temasıyla düzenlenen 8. Gelinlik Tasarım Yarışması'nda 360 tasarım arasından finale kalan 15 gelinliğin final defilesi yapıldı.

Tasarım yarışmasında birinciliği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Amor Garibovic alırken, İzmir Ekonomi Üniversitesinden Ece Metiner ikinci, Fulya Civaroğlu ise üçüncü oldu.

Açılış töreninin ardından protokol heyeti fuarı gezdi.

Kaynak: AA