Zabıtaya 15 Yeni Hizmet Aracı

Ankara’da halkın huzur ve sağlığı için gece gündüz görev yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, araç filosunu güçlendirdi. Yeni alınan 15 araç daha hizmete girdi.

Zabıtaya 15 Yeni Hizmet Aracı
Araçların hizmete girmesi nedeniyle Etlik Zabıta Otoparkı’nda Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, zabıta birim amirleri ve çok sayıda zabıtanın katılımıyla tören düzenlendi.

Karabudak, yaptığı konuşmada, Ankara’nın Nallıhan’dan Elmadağ’a, Evren’den Çubuk’a kadar çok büyük bir il sınırına sahip olduğunu hatırlatarak, “Sahadaki çalışmalarımızda ekipmanlarımızın nitelikli ve hızlı olması, bizim daha iyi hizmet vermemizi sağlıyor. Burada tabii Başkanımız Melih Gökçek’in bize verdiği destek de çok önemli. Başkanımızın ekip ve ekipman desteğiyle ve çizdiği doğrultuda, Ankara’ya daha iyi hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.



“İhtiyaç sahibine yardım edilmeli”

Hizmet filolarına 2 yeni dilenci aracını daha dahil ettiklerini kaydeden Karabudak, araçların üzerine de “Dilenene değil, ihtiyaç sahibine yardım ediniz” yazısını yazdırdıklarını ve bu şekilde vicdan sömürüsü yaparak haksız kazanç elde eden dilenciler konusunda insanları uyarmak ve doğruya götürmek istediklerini ifade etti.

Toplam 70 araca ulaşan hizmet filolarıyla Ankara’ya daha iyi hizmet etme gayreti içinde olacaklarını belirten Karabudak, yenilenen araçlar sayesinde daha fazla tasarruf edeceklerini anlattı. Karabudak, EGO’dan alınan bir otobüsü de “Mobil Komuta Merkezi” olarak dizayn ettirdiklerini ifade ederek, “Otobüsümüzde, kendi görev alanımızdaki işlerin takibini yapacağız. Ayrıca deprem gibi doğal afetlerde, kentsel dönüşüm çalışmaları ile sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA