Tünektepe Teleferik Projesi

Antalya'da hizmete alınan Tünektepe Teleferik Projesi'nden ücretsiz olarak hizmet verilen ilk günde yaklaşık 3 bin kişi yararlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin kente kazandırdığı Tünektepe teleferiği, ziyaretçilerini taşımaya başladı.

Başkan Menderes Türel'in bir hafta boyunca teleferik seferlerinin ücretsiz gerçekleşeceği müjdesini duyan Antalyalılar, bu fırsatı değerlendirmek için teleferiğin başlangıç noktası olan Sarısu'ya akın etti.

Saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet veren teleferikle Tünektepe ilk gün yaklaşık 3 bin kişiyi ağırladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen vatandaşlardan Hasan Uslu, Tünektepe'yi ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, 'Ailemle hafta sonunu değerlendirmek için geldik. Teleferiğe de ilk kez biniyorum, çok güzel bir deneyim oldu. Daha önce hiç Tünektepe'ye de çıkmamıştık. Sadece uzaktan görüyorduk. Çıktığımızda manzara harikaydı. Çıkarken kronometreyi açtım, yolculuğumuz 9 dakika 20 saniye sürdü. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

21 yıldır Antalya'da yaşayan Şahin ailesi de teleferiğe ilk binenler arasında yer aldı.

Selma Şahin, 'Heyecanlıyız ve çok mutluyuz. Hafta sonunu çocuklarımızla değerlendiriyoruz. Burası turistik bir alan, iyi ki böyle bir şey yapılmış.' ifadelerini kullandı.

Teleferik ücretlerinin, kişi başı 15, iki kişi 20 lira olacağı kaydedildi.

Kaynak: AA