Torbalı'da Açılan Sinemaya Yoğun İlgi

İzmir’in Torbalı ilçesinde hizmete açılan sinema yoğun ilgi görürken, vizyondaki 6 filmi iki ayda 6 bin 150 kişi izledi.

Torbalı'da Açılan Sinemaya Yoğun İlgi
Torbalı Belediyesi tarafından 2016 Aralık ayı sonunda hizmete açılan sinema salonu ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Belediye Kültür Merkezindeki sinema salonu sinemaseverlerin akınına uğradı. Hizmete açılan sinema salonunda 6 film vizyona girdi. Bu filmleri iki ayda sabah saat 10’dan gece 21’e kadar süren seanslarda 6 bin 150 kişi izledi. Çocuklara yönelik animasyon filmlerinin de gösteriminin yapıldığı sinemayı, aileler çocuklarıyla birlikte tercih etti.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede bir sinema salonu bulunmayışının önemli eksikliklerden birisi olduğuna değinerek, "Sanatın gençlerin motivasyonunda, yaşamı doğru algılanmasında, hedeflerinin belirlenmesinde çok değerli bir araç olduğunu düşünüyorum. Genç nüfusun yoğun olduğu bir ilçeyiz. Sosyal anlamda da gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bir dizi aktivitelerimiz, projelerimiz uygulanıyor. Yeni açtığımız sinema salonumuz bunlardan sadece bir tanesi. Benim ailelerden isteğim, özellikle çocuklarını sinemamıza yönlendirsinler. Filim izlemek için buradan İzmir’e gitme dönemi kapandı" dedi.

Kaynak: İHA