Suriyeliler İçin Arapça Öğreniyorlar

Türkiye'de en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da müftülük çalışanlarına Arapça eğitimi verilmeye başlandı İl Müftüsü Açık: 'Suriyeli sığınmacılara daha fazla hizmet edebilmek için Arapça eğitimi veriyoruz'.

Şanlıurfa'da müftülük çalışanları, Suriyeli sığınmacılara daha iyi hizmet verebilmek için Arapça öğreniyor.

İl Müftülüğü, Türkiye'de en fazla sığınmacının bulunduğu kentte kampların dışında kendi imkanlarıyla hayata tutunmaya çalışan Suriyelilere hizmet için bünyesinde eğitim seferberliği başlattı.

Bu kapsamda il ve ilçe müftülüğü çalışanlarına, din görevlilerine ve Kur'an kursu öğreticilerine Arapça eğitimi veriliyor.

İl Müftüsü İhsan Açık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelilerin sorunlarına daha fazla hakim olunabilmesi ve etkin çözüm sağlanması amacıyla kursu açtıklarını söyledi.

Kursta daha çok günlük konuşma üzerine eğitim verileceğini belirten Açık, şunları kaydetti:

'Kursta, Arapça yazma dışında sadece günlük Arapça konuşma eğitimi için yaklaşık 600 saatlik eğitim verilecek. Suriyeli sığınmacılara daha fazla hizmet edebilmek için Arapça eğitimi veriyoruz. Kurs sayesinde personelimizin Arapça pratiği de daha iyi seviyeye ulaşacak. 8 kurs programı şeklinde gerçekleşecek Arapça konuşma eğitimi, müftülük çatısı altında çalışan herkesi kapsayacak.'

Kursun koordinatörlüğünü yapan Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur da eğitime din görevlilerinin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Katılımcılara güncel ve temel konuşma pratiklerinin öğretileceğini anlatan Dobur, kısa sürede daha fazla kişiye eğitim vermeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Kaynak: AA