Suriye'ye Yardımlar Sürüyor

Halep'in Daret İzze bölgesiyle Lazkiye ve İdlib kırsalına yardım malzemeleri gönderildi.

Biz Ümmetiz Platformu, Avrasya Vakfı, Sadakaeli ve Yardımeli dernekleriyle İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Halep'in Daret İzze bölgesi, Lazkiye ve İdlib kırsalına yardım malzemesi gönderildi.

Avrasya Vakfının Suriye Yardım Koordinatörü Abdurrahman Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkının dertlerine derman olmak istediklerini söyledi.

Olayların başladığı günden bu yana yardım çalışmaları yürüttüklerini belirten Dede, 'Türkiye'den hayırseverler tarafından bağışlanan yardımları zaman kaybetmeden Suriye içindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Halep'in Daret İzze bölgesinde hayatlarını sürdüren ailelere 5 bin battaniye ve 140 sünger yatak ulaştırdık.' dedi.

Kış şartlarının ağır yaşandığı Suriye'de insanların ısınma sorunlarının bulunduğunu aktaran Dede, bu kapsamda Suriyelilere battaniye ve kömür yardımı yaptıklarını kaydetti.

Avrasya Vakfınca toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği tır, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'dan Suriye'ye geçti.

Öte yandan Sadakaeli ve Yardımeli dernekleriyle İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan 2 yardım tırı da Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve İdlib kırsalındaki sınır kamplarına dağıtılmak üzere Yayladağı ilçesine geldi.

İçerisinde 64 bin ekmek ile su, ilaç, kuru gıda, çocuk maması, battaniye ve konservenin yer aldığı tırlar, insani yardımlar için açılan Güveççi Mahallesi mevkisinden geçerek Suriye araçlarına yüklendi.
Kaynak: AA