Sarayönü'nde El Sanatları Sergisi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Sarayönü Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen güz dönemi eğitim programlarında üretilen eserler, beğeniye sunuldu.

Mefruşat, çini, resim ve eğitici annelik eğitimlerine katılan kursiyerlerin hünerli ellerinden çıkan eserler, Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen sergiyle görücüye çıktı.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, sergiyi gezerek kursiyerler ve usta öğreticilerde konuştu.

Bahadır, sergiyi ziyareti dolayısıyla yaptığı konuşmada, el sanatları, hobi ve meslek edindirme kurslarının, bayanlar için çok önemli olduğunu ifade etti.

Kursların, özellikle ev hanımlarının sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması noktasında önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getiren Bahadır, şunları söyledi:

'Çoğunlukla ev hanımlarımıza hizmet veren bu kurslar, el becerilerinin gelişmesi için çok önemli. Ayrıca toplum içerisinde bir şeyler başaran ve üreten bayanlarımızın özgüveni de artıyor. Bayanlarımız, kurslarda edindikleri becerilerle, ev ekonomisine az veya çok katkı da sağlayabiliyor. Ayrıca unutulmaya yüz tutan çini, keçe, mekik oyası gibi el sanatlarımız da yaşatılmış oluyor.'

Kaynak: AA