Saadet Partisi'nden BBP'ye Ziyaret

BBP Gelen başkanı Destici: '(Anayasa referandumu) Önemli olan teklifin içeriğini konuşmak. Bu, Türkiye'ye ne getirir ne götürür, mevcuttan iyi midir, kötü müdür biz şu anda bunu kurullarımızda istişare ediyoruz' Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: 'Esas bizim derdimiz problemler nasıl çözülecek? Bu konuda biz bir şeyleri duymak, ciddi adımları görmek istiyoruz'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, anayasada değişikliği ile ilgili referandum konusunda partide devam eden istişarelerin sonucunu kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

Destici'nin BBP Genel Merkezindeki makamında basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşmenin ardıdan Destici ve Karamollaoğlu, ortak basın açıklaması yaptı. Ziyaretlerinin herhangi bir gündeminin olmadığını belirten Karamollaoğlu, Türkiye'nin çok ciddi problemlerinin olduğunu, hükümetin, birtakım adımları nasıl atacağını söylemek yerine şekille ilgili konuları gündeme getirdiğini savundu.

Bu durumun kendilerini üzdüğünü ve endişeye sevk ettiğini belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

'Esas bizim derdimiz problemler nasıl çözülecek? Bu konuda biz bir şeyleri duymak, ciddi adımları görmek istiyoruz. Şu andaki gelişmeler kamplaşmaya sebep oluyor. Ülkemizin içinde bulunduğu en önemli konu kamplaşma. İnsanlar farklı partilere oy veriyorlarsa, sanki hasımmış gibi bir havanın içerisine sürükleniyorlar. Halbuki bizim yaklaşan tehlikeler karşısında bir araya gelmemiz, farklı fikirlere sahip olmamıza rağmen birbirimizle kucaklaşmamız, daha ciddi bir direnç göstermemiz gerekir, dışarıdan bize yapılacak herhangi bir saldırıya karşı.'

Mustafa Destici de Türkiye'nin ve Türk milletinin beraberliğe ve istişareye ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, toplumu kamplaştıracak, ayrıştıracak ve çatıştıracak söylemden herkesin uzak durmasını istedi.

Türk ve İslam dünyasının yaşadığı problemlerin görmezden gelinemeyeceğine değinen Destici, 7 İslam ülkesi vatandaşlarının ABD'ye girişinin yasaklanmasına karşı başta Türkiye olmak üzere bütün İslam aleminin bir deklarasyon yayımlayarak karşı çıkması gerektiğini ifade etti.

Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın devletleşme yönünde adımlar attığına dikkati çeken Destici, Türkiye'nin buna seyirci kalmaması gerektiğini vurguladı.

- 'Değiştirecek bir gelişme olmadı'

Karamollaoğlu ve Destici, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Temel Karamollaoğlu, 'Saadet Partisi, referandumda 'hayır' diyeceğini açıklamıştı. Kararınızın arkasında mısınız?' sorusuna, 'Değiştirecek bir şeyimiz yok. Prensip itibariyle düşüncelerimizi izah ettik, şu anda o prensipleri değiştirecek herhangi bir gelişme olmadı.' yanıtını verdi.

Destici, 'Karamollaoğlu, sizden de hayır oyu vermenizi mi istedi?' sorusu üzerine, anayasa paketindeki eksikliklerin giderilmesi konusunda, ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Türkiye'nin kamplaşmasını, ayrışmasını istemediklerini vurgulayan Destici, 'Önemli olan teklifin içeriğini konuşmak. Bu, Türkiye'ye ne getirir ne götürür, mevcuttan iyi midir, kötü müdür biz şu anda bunu kurullarımızda istişare ediyoruz. Bu istişaremizi henüz bitirmiş değiliz. İstişaremizi tamamladıktan sonra kararı kamuoyuyla paylaşacağız.' dedi.

- 'Bunlar ucuz saldırılar'

Destici, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi, parlamentodaki milletvekili dağılımının demokratikleştirilmesi, yargı bağımsızlığı konusunda adımlar atılması gerektiğini ifade ederek, OHAL şartlarında referandumun yapılmaması gerektiğini savundu.

'Hükümet çevresinde 'hayır' blokuyla ilgili 'PKK, HDP, CHP' şeklinde bir yakıştırma yapılıyor. Bu konuda ne demek istersiniz?' sorusuna, Karamollaoğlu, şu yanıtı verdi:

'Bunlar çok ucuz, fikri olmayan, kendi fikrini savunamayan insanların yaptıkları saldırılardır. Bizim yönümüzden hiç kıymeti yoktur bunların. Ben ciddi bir insanım, bu tarzda meseleye yaklaşılmasını, kendi kapasitesinin neredeyse yok olmasına yorumlarım. Onun için hiç önem vermiyorum böyle yaklaşımlara, doğru değil.'
Kaynak: AA