Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, İran'da

Yayman: 'İstanbul ne kadar güvenliyse Berlin de o kadar, Paris ne kadar güvenliyse Kapadokya da o kadar güvenlidir'.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 'İstanbul ne kadar güvenliyse Berlin de o kadar, Paris ne kadar güvenliyse Kapadokya da o kadar güvenlidir.' dedi.

Başkent Tahran'daki Uluslararası Fuar Alanı'nda 10. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı, İran İrşad ve Kültür Bakanı Rıza Salihi Emiri ile İran Kültürel Mirası, El Sanatları ve Turizm Kurumu Başkanı Zehra Ahmedipur'un katıldığı törenle açıldı.

Törenin ardından Türk turizm acentelerinin yer aldığı Türkiye, İzmir, Trabzon ve Kuşadası stantlarının yanı sıra Mevlana müzesi minyatürünün sergilendiği Konya standını gezen Bakan Yardımcısı Yayman, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu dile getiren ve İranlı turistleri Türkiye'ye davet eden Yayman, 'Türkiye güvenli bir ülkedir. İstanbul ne kadar güvenliyse Berlin de o kadar, Paris ne kadar güvenliyse Kapadokya da o kadar güvenlidir.' dedi.

Terörün dünyada küresel vaziyet aldığına dikkati çeken Yayman, 'Terör örgütü DEAŞ'a karşı Türkiye, müttefik ülkelerle birlikte mücadele ediyor. İran da mücadele ediyor. Küresel teröre karşı daha fazla iş birliği içinde olmamız gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Yayman, Türkiye'nin dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu, bunun işareti olarak geçen yıl 25 milyon turistin ülkeye geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

'Türkiye, dünyada en çok turist gelen 6'ncı ülke konumundadır. 15 Temmuz darbe girişiminin etkilerini kısa zamanda atlattık. Türkiye-İran dostluğunu ete kemiğe büründürmek istiyoruz. İki ülke arasında daha fazla turist geliş gidişi olmalıdır. İranlı dostlarımıza çağrımız şudur: Gelin, İranTürkiye'de daha fazla tanıtın ve Türkiye'ye uçuşlar konusunda kolaylıklar sağlayın. Bu iki halk arasındaki dostluk daha fazla ilerlesin.'

İki ülke arasındaki tarihi ve kültürel dostluğa da değinen Yayman, 'Mevlana, 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar kardeştir ve anlaşabilirler.' diyor. İran ile hem dil birliğimiz hem de duygu birliğimiz var.' değerlendirmesinde bulundu.

Yayman, sözlerini şöyle tamamladı:

'İran'la kültür, turizm ve sanat alanında daha fazla iş birliği yapmak istiyoruz. İranlı dostlarımız Türkiye'nin turizm tecrübelerinden faydalanabilir. İran'dan Türkiye'ye bir milyon 600 bin civarında turist geliyor. Biz bunu daha fazla arttırmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Turizm Haftası'nda ülkemizi dünyanın en fazla turist gelen 3'üncü ülkesi yapma hedefine ulaşmak için gece gündüz çalışacağız.'

'İran'ı çeşitli yönleriyle tanıyın' sloganıyla düzenlenen fuar, Perşembe gününe kadar açık kalacak.

Kaynak: AA