Kendi Kollajeninizle Gençleşin

Hacim kayıpları, yüz ovalini düzeltme veya yaşlanma ile derideki incelme ve kırışıklıkları gidermede etkili bir yöntem olarak kullanılan akıllı dolgunun, yeni kollajen oluşumunu tetikleyerek cilde kalıcı aydınlık bir görünüm kazandırdığı bildirildi.

Kendi Kollajeninizle Gençleşin
Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, ciltte doğal olarak bulunan önemli destek yapılarından kollajenin; sıkılık, esneklik ve yumuşaklığı korumaya yardımcı olduğunu söyledi.

Zaman içerisinde cildin doğal kollajeni kaybederek gevşemeye, kırışmaya ve sarkmaya başladığını ifade eden Geylani, “Ellanse akıllı dolgu, dünyada ilk kez 1 yıl ile 4 yıl arasında değişen kalıcılığı olan bir kollajen uyarıcı dolgudur. Bu özelliği medikal estetik alanda kullanılan benzer ürünlere göre ayrıcalıklı bir konum sağlamaktadır” dedi.



Cildi gençleştiren kişinin kendi doğal kollajeni

Akıllı dolgunun içerisindeki kollajeni uyaran ana madde olan PCL’nin (polikaprolakton), ürünün yüzde 30’unu oluşturduğunu ve uzun yıllardır ortopedi ve plastik cerrahide kendinden eriyebilen vidalar ve dikiş malzemelerinde kullanıldığını kaydeden Dr. Gizem Toktaş Geylani, şunları söyledi:

“Birçok güvenlik testinden geçmiş, CE onaylı bir üründür. CMS (karboksimetilselülöz) ise ürünün kalan yüzde 70’ini oluşturarak uygulamada dolgunluğu görmemizi sağlayan hacim kaplayıcı olarak kullanılmıştır. CMS genellikle uygulamadan sonra bir ay içerisinde eriyerek yok olur ve PCL mikro küreciklerinin çevresi vücutta kollajen üretimini tetikleyen fibroblast isimli hücrelerce sarılır. Diğer kollajen uyarıcı dolgu maddeleri, yara iyileşme kollajeni olan ve kontrol edilmesi zor olan Tip III kollajenini uyarırken, Ellanse akıllı dolgunun en büyük farklılığı, üretilen kollajenin derimizde bulanan doğal olgun kollajen yapısı olan Tip I kollajen olmasıdır. Yani kişiyi gençleştiren madde için, kişinin kendine has doğal kollajeni diyebiliriz.”

"Hasta memnuniyeti yüzde 90"

Ellanse’nin hacim kayıpları, yüz ovalini düzeltme veya yaşlanma ile derideki incelme ve kırışıklıkları gidermede kullanıldığının altını çizen Geylani, “Uygulama sonrası ilk değerlendirme 10-12 hafta sonra yapılır. Genelde uygulanan madde, miktarının yüzde 30 kadar fazlası bir hacim elde etmeyi sağlar. Bu sayede daha az madde ve daha az maliyet ile daha fazla düzelme sağlama şansı elde edilmiş olur” ifadelerini kullandı.

Dr. Gizem Toktaş Geylani, Global Estetik İyileştirme Oranı’nın (GAİS) 12 aylık değerlendirme sonucuna bakıldığında Ellanse’nin, hasta memnuniyeti yüzde 90, hekim memnuniyeti ise yüzde 92 olan bir dolgu ürünü olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA