Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun Antalya Mezunları Buluştu

Garanti Bankası'nın hayata geçirdiği Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun Antalya mezunları buluştu.

Banka açıklamasına göre, Garanti Bankası'nın 2012 yılında başlattığı Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesinin Antalya mezunları, 4 yıl aradan sonra bir araya geldi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen buluşmayla, Antalya'daki eğitimlere katılan kadın girişimcilerin yeniden buluşması, potansiyel iş birlikleriyle girişimlerinin güçlendirilmesi ve eğitimlerin ardından gelişimlerinin takibi amaçlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun eğitim alanında büyük önem verdikleri bir proje olduğunu belirtti. Bu kapsamda il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi konusunda ücretsiz eğitimler verdiklerini dile getiren Kıvrak, şunları kaydetti:

'Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz. Eğitimlerle girişimci kadınlara, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duydukları bilgi birikimini ve vizyonu sağlıyoruz.

Katılımcılar, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademisyenlerinden; işletme, müşteri ilişkileri, yönetim becerileri, finans ve insan kaynakları gibi konularda yaklaşık 1 ay süreyle eğitim alıyor. Bugüne kadar 18 ilde eğitimi başarıyla tamamlayan bin 500'den fazla kadın girişimciye Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından sertifika verildi.'

Garanti olarak, Kadın Girişimci Yönetici Okulu'ndaki eğitimlerin etkisini ölçümleyen çalışmalar da yaptıklarını ve çarpıcı sonuçlar elde ettiklerini bildiren Kıvrak, şu ifadeleri kullandı:

'Eğitimlere katılan girişimcilerin yüzde 76'sı işlerinde büyüme sağlarken yüzde 40'ı yeni iş bağlantıları kurdu, yüzde 84'ü ise diğer kadınları cesaretlendirdi. Katılımcılar, eğitimde tanıştıkları 6-7 kişiyle iletişimini sürdürürken yüzde 38'i kişi veya kurumlarla iş birliği kurmuş ya da kurmayı planlıyor.

Girişimci kadınların yüzde 76'sı eğitimlerin, girişimlerini geliştirmedeki önemini vurgularken her katılımcı projeyi çevresindeki en az 6 kadına tavsiye ediyor, eğitim sayesinde ortalama 16 yeni kadın girişimciyle tanışıyor. Daha da önemlisi, eğitime katılan kadınların yüzde 57'si şirketlerinin cirosunda ortalama yüzde 16 artış olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, Antalya'da Kadın Girişimci Yönetici Okulu'ndan başarıyla mezun olan girişimcilerimizle yeniden bir araya gelmekten ve potansiyel iş birliklerine aracılık etmekten mutluluk duyuyoruz.'

Kaynak: AA