Gültepe'nin Dönüşümüne Belediyeden Dev Adım

İzmit’in çarpık yerleşme alanlarından biri olan Gültetepe’deki 47 dönümlük eski şantiye alanına İzmit Belediyesi tarafından 433 konut yapılarak, bölgenin kentsel dönüşümü için bir nevi ilk adım atılacak.

Gültepe'nin Dönüşümüne Belediyeden Dev Adım
İzmit Belediyesi, Gültepe’deki 47 bin 495 metrekarelik eski şantiye alanına 433 bin konut inşa ederek bölgenin dönüşümündeki il adımı atmaya hazırlanıyor. 6 yıl önce TOKİ’den 5 taksitler 800 bin TL’ye alınan arazi için hazırlanan proje kapsamında en yükseği 6 katlı en küçüğü ise villa tarzında olacak 433 konut inşa edilecek. Projenin 22 şubat günü ihaleye çıkacağını müjdeleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bu proje ile Gültepe’de kent estetiği açısından güzel gelişmeler olacak. Hedefimiz, daha estetik yaşanabilir ve huzur kenti haline gelmektir” dedi.

İzmit’te yeşil alanı bol yerleşim yerleri sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Doğan, “Gültepe Konut Projesi içinde toplam 433 konut ile 19 işyeri, havuz, kafeterya market ve otoparkların yer aldığı sosyal tesislerin bulunuyor. Avam projesi hazır olan Gültepe Konut projesinde içinde yer alacak, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 büyüklüğünde daireler, villa tipi evlerin de olacağı yüksek kat olmadan yeşil alan ve donatıları fazla olan konutlar yapılacak. En fazla 6 katlı olacak. 47.5 dönümlük alanın, 18 dönümü konut, 30 bin dönümü yeşil alan olarak ayrıldı. Gültepe Konut Projesi’ndeki amacımız yeni bir yerleşim yeri kazandırmak, ikincisi de o bölgede değer artışına neden olup, bölgenin kalkınması ve değişimine destek vermek” diye konuştu.

Kaynak: İHA