GMİS'ten Madencilere Ziyaret

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde çalışan madencileri ziyaret etti.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Uzunmehmet-1 kuyu başında maden işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, kurumunun işçiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Demirci, şöyle konuştu:

'Ülkemizin taşkömürü ithalatı için dışarıya verecek 4-5 milyar doları yok. Yeraltında kömürümüz, yer üstünde çalışmaya hazır insanlarımız var. Bu işin uzmanı TTK var. Türkiye, bu kömürü üretmek mecburiyetinde. Öncelikli hedefimiz olan Türkiye Taşkömürü ile Maden Tetkik Arama kurumlarına işçi alınması konusunda çabalarımız sürüyor. İş yerlerimiz zor durumda ve mutlaka işçi alınması gerekiyor. Çalışma şartlarımızın zorlaştığını ve risklerin arttığını her ortamda anlatıyoruz. Her vesileyle TTK'yı hedef göstermek isteyenler var. GMİS sadece üye ve aileleriyle değil emeklileri, memuru, esnafı, işsiziyle çok büyük bir ailedir.'

GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve GMİS Toplu İş Sözleşmeleri Komisyonu Başkanı İsa Mutlu da TTK Toplu İş Sözleşmesi süreci hakkında madencilere bilgi verdi.

Kaynak: AA