Gemlik Belediyesi'nden Eğitime Destek

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Anadolu Lisesi’nin 52 yıllık eski binası yıkılırken, yeni binanın bahçesinin belediye tarafından düzenlenmesine başlandı.

Gemlik Belediyesi'nden Eğitime Destek
1937 yılında, şimdi Paşa Konağı olan ahşap binada Gemlik Ortaokulu olarak hizmete başlayan okul, 1965 yılında yaptırılan yeni binasına taşındı. Lise sınıfları da ilave edilen Gemlik Lisesi’nin 52 yıllık eskiyen ve depreme dayanıklı olmadığı ifade edilen binası yarı yıl tatilinde yıkıldı. Gemport tarafından Şubat 2012 yılında yapımına başlanıp kaba inşaatı tamamlanan yeni binanın 2014 yılından sonra yarım kalan inşaatının tamamlanma işini Bursa Valiliği üstlendi. Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca yapılan ihale süreci itirazlar ve eksik belgeler gibi yüzünden bir kaç kez ertelenmişti. 12.06.2015 tarihinde yapılan son ihaleye itiraz süresinin dolması ve yer tesliminin ardından Gemlik kamuoyunun uzun zamandır beklediği inşaata 2015 Temmuz ayı sonlarına doğru yeniden başlandı. Gemlik Belediyesi’nin destekleri ile devlet tarafından inşaatın kısa sürede tamamlanması ve iç teşrifatının da bitirilmesinin ardından 2016 yılının Şubat ayı başında yeni okulda eğitime başlandı. Yeni binanın hizmete girmesiyle bahçenin ortasında kalan eski bina yıkıldı. 2016 yılı yaz aylarında resmi işlemler sebebiyle yetişmeyen yıkım işi, geçen hafta öğrenciler yarı yıl tatilindeyken gerçekleştirildi.

Eski binanın yıkılmasından sonra Gemlik Belediyesi tarafından okulun bahçesi düzenleniyor. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemport Gemlik Anadolu Lisesi’ne evvela güzel bir bahçe, daha sonra da kapalı spor salonu kazandıracaklarını bildirdi.
Kaynak: İHA