Fiyatı Yüzde 25 Arttı Ama Satışı Azalmadı

Eskişehir’de kısa bir süre önce yüzde 25 zamla tanesi 1 liraya çıkan 100 gramlık simide ilgi azalmazken, bu artış satışları da etkilemedi.

Fiyatı Yüzde 25 Arttı Ama Satışı Azalmadı
Zammın ardından gramajı değişmeden 75 kuruştan 1 liraya yükselen simide vatandaşların ilgisi değişmedi. Simit ve benzeri ürünleri satan iş yeri işletmecisi Füsun Kışla, susama, una ve pekmeze zam geldiğini, bundan dolayı simide 25 kuruş zammı yansıtmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Simide zam gelmesinin satışları etkilemediğini belirten Kışla, “Simide olan talep azalmıyor, hatta artarak devam ediyor. Simidin yeri doldurulmaz, tezgahlarımızda başka ürünlere de yer açıyoruz ama simitten vazgeçilmiyor” dedi.

Eskişehirlilerin simidi çok sevdiğini vurgulayan Kışla, “Kaşarlı, çikolatalı, sütlü, tahinli, normal Eskişehir simidimiz var. Bunların arasında en çok tercih edileni normal simit” ifadelerini kullandı.

Simidin yapılışında da bahseden Kışla sözlerini şöyle sürdürdü;

“Simit mayalı bir ürün, önce şekil veriliyor. Ardından pekmezli suda kaynatılıyor. Daha sonra susama bulanıp, fırına sürülüyor. Simidin kalitesi, renginden, gevrekliğinden ve görüntüsünden anlaşılabilir” şeklinde konuştu.

Simide gelen zammın çok fazla olmadığını ifade eden tüketici Merve Bayrakçı, “Simit vazgeçilmezimiz, sürekli alıyorduk, bundan sonra da almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlar da, poğaça, açma ve diğer ürünleri de tattıklarını, ama simidini yerinin başka olduğunu, simide çok aşırı zam gelmediği sürece bu üründen vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA