Erzurum'da Öğretmen Metin'in 'FETÖ' Davası

Erzurum'da, FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu ve örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para yatırdığı iddia edilen öğretmen Atilla Metin hakkında, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) gizli mesajlaşma programı 'ByLock' programını kullandığı ve örgütün finans kaynağı Asya Katılım Bankası'na düzenli olarak para yatırdığı öne sürülen öğretmen Atilla Metin'in 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından örgüt ile ilişkili olduğu belirtilen öğretmen Atilla Metin hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı.

Metin hakkında hazırlanıp mahkemece kabul edilen iddianamede, örgütün genel yapısı ve yapılanması hakkında bilgiler aktarıldı.

Metin'in, silahlı terör örgütünün gizli mesajlaşma programı olan ByLock programını kullandığı, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yaptığı anlatılan iddianamede, örgütün yayın organları olan Zaman Gazetesi, Sızıntı Dergisi ve diğer yayın organlarının değişik tarihlerdeki yayınlarının sanığın evinde bulunduğu aktarıldı.

İddianamede, örgütle irtibatlı olduğu belirtilen Aktif Eğitim Sendikasına (Aktif Eğitim-Sen) üye olup örgütün darbe girişiminden sonra üyelikten ayrıldığı anlatılan Metin'in Bank Asya'da halen bireysel emekliliğinin bulunduğunu belirtildi.

Metin'in ise savunmasında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt ile hiçbir irtibatının bulunmadığı savunarak, örgütün yayın organı Zaman gazetesine üniversite sınav dergileri verdiği dönemde abone olduğunu savunduğu bildirildi.

İddianamede, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Metin'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.
Kaynak: AA