Erzurum'da Öğretmen Bay'ın 'FETÖ' Davası

Kentte, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankası'na düzenli olarak para yatırdığı ve örgütle bağlantılı sendikaya üye olduğu iddia edilen öğretmen Bay'a 'silahlı terör örgütü üyesi' olduğu gerekçesiyle 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yapmak ve örgütle irtibatlı Aktif Eğitim Sendikasına üye olmakla suçlanan öğretmen Ufuk Bay'a, 'silahlı terör örgütüne üye olduğu' gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından örgüt üyesi olduğu belirtilen Bay hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Bay hakkında açılan davanın iddianamesinde, sanığın 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte örgüte ait çok sayıda yasaklı materyali ve belgeleri ikametinde bulundurduğu, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yaptığı, örgütle ilişkili kişilerle sık sık görüştüğü anlatıldı.

Bay'ın örgütle bağlantılı Aktif Eğitim Sendikasına da üye olduğu aktarılan iddianamede, sanığın ise hakkındaki suçlamaları reddederek, örgütün elebaşı Fetullah Gülen ve FETÖ ile hiçbir irtibatının bulunmadığını söylediği belirtildi.

Savunmasında Aktif Eğitim Sendikasına ise 2013 yılında üye olup haziran 2016'da üyeliğini sona erdirdiğini anlatan Bay, şunları ifade etti:

'Medyadan takip ettiğim kadarıyla bu sendikanın tehlikeli olduğunu ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantısı olduğunu öğrenince sendika üyeliğinden istifa ettim. Örgütünün yayın organı olan Zaman gazetesine aboneliğimi 2013 yılının ortasında kestim. Bank Asya Katılım Bankasına 2013-2014 yılları arasında araba alacağım düşüncesiyle daha önceden biriktirdiğim yaklaşık 40 bin lira değerindeki parayı açtırdığım hesaba yatırdım, 2014 yılının sonunda araba alıp nisan 2016'da da bu hesabını kapattım. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sohbet ve toplantılarına katılmadım.'

İddianamede, dosya kapsamına göre değerlendirildiğinde sanığın 'silahlı terör örgütü üyesi olduğu' belirtilerek, bu suçtan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapse mahkum edilmesi talep edildi.

Ufuk Bay'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.
Kaynak: AA