Dış Ticarette Aliağa'nın Payı Artıyor

ALTO Başkanı Saka: 'Aliağa limanları geçen yıl Ege Bölgesi'nin toplam ihracatının yüzde 42’si, ithalatının ise yüzde 45'ini gerçekleştirdi'.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Aliağa'da kurulu limanların, Ege'nin dış ticareti içindeki payını artırdığını bildirdi.

Saka, yaptığı yazılı açıklamada, sanayi ve denizcilik konusunda önemli yatırımlara ev sahipliği yapan ilçenin, Ege Bölgesi’nin dış ticaret merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.

TÜİK verilerine göre geçen yıl Aliağa’daki limanlardan 8,4 milyar dolarlık ihracat, 8,8 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirildiğini kaydeden Saka, '2016 yılında Aliağa limanları Ege Bölgesi'nin 20 milyar dolar olan ihracatının yüzde 42’sini, 19 milyar dolar olan ithalatının ise yüzde 45’ini gerçekleştirdi. Bakıldığı zaman Aliağa tek başına 17,3 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine sahip. Tüm bu rakamlar, Aliağa’nın Ege Bölgesi’nin dış ticaret merkezi olduğunu ortaya koyuyor.' ifadelerini kullandı.

Saka, SOCAR'ın rafineri yatırımı ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde proje aşamasındaki 40'a yakın yatırım ile kimya ve demir çelik sektöründeki yatırımlarla bölgenin üretim ve ticaretteki payının da artacağını belirtti.
Kaynak: AA