Çorum'da 'Okul Sütü' Dağıtımına Başlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında Çorum'da öğrencilere süt dağıtımına başlandı.

Vali Yardımcısı Adem Saçan, Dumlupınar İlkokulu'nda yapılan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Okul Sütü Programı kapsamında, okullarda haftanın üç günü süt ve kuru üzüm dağıtacağını belirterek, 'Onlar bizim çocuklarımız, onların sağlığı bizim için her şeyden daha önemli.' dedi.

Öğrencilerin eğitim-öğretimin ikinci yarıyılında sağlıklı ve huzurlu bir şekilde dönem sonuna ulaşmaları temennisinde bulunan Saçan, ikinci dönemin hem öğrencilere hem de velilere hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de okul sütü programının bu yıl altıncısını gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Çorum'da 261 okulda, okul sütü dağıtımına esas 33 bin 535 öğrenciden, süt içmesi için veli izni olan 33 bin 160 öğrenciye süt dağıtımı yapılacaktır.' dedi.

Büyük, 2016-2017 eğitim öğretim yılı ikinci yarısında, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine dönem sonuna kadar toplam 1 milyon 543 bin 680 kutu süt dağıtımı yapılacağını bildirdi

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban öğrencilere süt dağıttı.

Kaynak: AA