Cazibe Merkezleri Programı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında, yatırımcının ne kadarlık destek alacağını bileceğini, ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceklerini ve bedelsiz arsa tahsisi yapacaklarını belirtti.

Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programında yer alan Gümüşhane'nin, yatırımcıları beklediğini ifade etti.

Program dahilinde yeni yatırım projelerinin yanı sıra yatırım süreci devam eden, yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş olanların da destekleneceğini vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:

'Bir yatırımcı ne kadarlık destek alacağını bilecek. Ücretsiz danışmanlık desteği vereceğiz, bedelsiz fizibilite çalışması, bedelsiz arsa tahsisi yapacağız. Fabrikanın kurulmasında da içini makineyle donatıp, fabrikayı tam anlamıyla çalışır hale getireceğiz. Alınacak makineye 10 yıl faizsiz kredi vereceğiz. Girişimcinin almış olduğu makine teminat olarak kabul edilecek. Eğer yerli makine alınırsa vade 10 yıl, ilk 3 yıl ödemesiz faizsiz kredi desteği olacak. Eğer yurt dışından alınırsa vade 6 yıla düşecek. İlk iki yılını ödemesiz yapacağız. Personel eğitimine destek vereceğiz. İşletme aşamasında da alacağı işletmenin faizinin yarısını biz karşılayacağız. Kamunun ihtiyacı olan bir ürün üretiliyorsa yüzde 15 fiyat avantajı sağlayacağız.'

Kaynak: AA