Burhaniye'de Umreciler Dualarla Uğurlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, umre için kutsal topraklara gidenlerin sayıları her geçen gün artarken, 35 umreci de dualarla uğurlandı. Kutsal topraklara hareket eden vatandaşlar, kutsal topraklara hareket etmenin heyecanı ile uykularının kaçtığını anlatırken, kafile sorumlusu Ramazan Aydın’da 25 Şubatta geri döneceklerini anlattı.

Burhaniye'de Umreciler Dualarla Uğurlandı
Hac için yazılan vatandaşlar, kota nedeniyle kura şansı beklerken, yılın değişik zamanlarında gerçekleştirilen umre ziyaretleri de yoğun ilgi görmeye başladı.

Hacca gidemeyen vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Özel Şirketler aracılığı ile umreye gitmeye başladı.

Bu nedenle, umrecilerin sayıları çığ gibi büyüdü. Yunus mahallesinden Ramazan Aydın’ın öncülüğünde kutsal topraklara giden 35 kişi için de uğurlama töreni yapıldı. Uğurlama sırasında dualar okunurken, umreciler tedbirler eşliğinde otobüse bindi. Umreciler, Kocaseyit Havalimanı’ndan kutsal topraklara uçtu.

İlk kez umreye gittiğini anlatan Ahmet Ayanoğlu, ”Allah’ın izniyle, ilk defa umre ziyaretini gerçekleştiriyorum. Bu gün sabah olmak bilmedi. Büyük bir heyecan içindeyim. Şu anda arabamızı bekliyoruz” dedi.

Cahit Atagül’de,” Ben bir defa hacca gittim. Dördüncü defa da umreye gidiyorum. Allah, herkese gitmek gelmek nasip etsin. Uykularımız sapıyor heyecandan” dedi.

Komşularını uğurlamaya gelen Nuran Tekin ise,” Ben 3 defa gittim. Çok mutluyum. Çok güzel yerler. Herkesin görmesini isterim. Bu günde komşularımızı uğurluyoruz. Çok heyecanlıyım” dedi.

İlk kez gittiğini anlatan Emin Ayerdem de,” İlk defa katılıyorum. Kurban bayramında niyetlendim. İşte bu güne nasipmiş. Allah, İnşallah, o topraklara gidip Peygamber efendimizin(SAV) kabrine ve oralara yüz sürmeyi bizlere nasip eylesin. Allah’ım Ya Rabbim çok mutluyum” dedi.

Kafile Başkanı Ramazan Aydın ise,” Hac kotaları biraz yükseldi. Kuralar çekiliyor. O da geç çıkıyor. İnsanlar mağrur oluyor. Bu münasebetle umre biraz daha kolay olduğu için insanlar umreye yöneliyor. Bizde, nasip olursa bu gün buradan ayrılıyoruz. Saat 10.00 gibi havaalanında olacağız. Saat 14.00’de de uçağa binip Cidde havaalanında olacağız. Ben ilk kez gidiyorum. Nasip olursa ayın 25’inde de geri döneceğiz. Mevlam yapacağımız umreyi kabul eylesin. Cenabı Allah, arzu eden kardeşlerimize de en kısa zamanda o yerlere gidip ziyaret etmeyi nasip eylesin” dedi.

Kaynak: İHA