Bolu'da 777 Bin 792 Adet Süt Dağıtılacak

Mlli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın işbirliğiyle yürütülen "Okul Sütü" programı kapsamında Bolu’da süt dağıtım töreni düzenlendi. Haftada 3 gün yapılacak süt dağıtım programının açılışını Bolu Valisi Aydın Baruş yaptı.

Bolu'da 777 Bin 792 Adet Süt Dağıtılacak
Bolu’da ’Okul Sütü’ programı kapsamında 16 bin 204 öğrenciye 777 bin 792 adet adet süt dağıtımı, Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Tuncer Baştaş ve diğer yetkililerinin katılımıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda yapıldı.

Haftada 3 gün boyunca dağıtılacak

Bolu il genelinde 16 bin 204 öğrenciye Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri dağıtılacak ’Okul Sütü’ projesinin başlangıcını Bolu Valisi Aydın Baruş yaptı. Devletin çocuklara bu sütleri dağıtarak daha sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçladığını belirten Vali Baruş, "Süt hayatımız boyunca temel içeceklerimizden birisi. Çünkü, her insanın fiziki ve zihinsel gelişimine çok büyük katkılar sağlayan maddeler içeren bir içecek. Öğrencilerimize süt içme alışkanlığı kazandırılması ve onların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayarak, sağlıklı büyüme ve gelişmelerini temin etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “Okul Sütü” programı kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk süt dağıtımını gerçekleştirdik. Bu proje çerçevesinde ilimizde anaokullarında, anasınıflarında ve ilkokullarda okuyan toplam 16 bin 204 öğrencimize 48 günde yaklaşık 778 bin kutu süt dağıtılacak" dedi.

Kaynak: İHA