BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal Açıklaması

'Ülkemizin her noktasına yatırım yapmak, Türkiye'mizi daha çok kalkındırmak, daha ileri noktalara taşımak için kolları sıvadık'.

Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, 'Ülkemizin her noktasına yatırım yapmak, Türkiye'mizi daha çok kalkındırmak, daha ileri noktalara taşımak için kolları sıvadık.' dedi.

Ünsal, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, doğu illerinin önemli kentlerinden Malatya'yı önemsediklerini dile getirdi.

Yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sisteminin ikinci adımı olan referandum sürecine sayılı günler kaldığına dikkati çeken Ünsal, şöyle devam etti:

'15 Temmuz işgal teşebbüsüyle beraber Türkiye'mizde hem siyasi hem ekonomik hem de teröre karşı mücadele noktasında ciddi bir politika gerçekleştirilmiştir. Biz iş dünyası, işin daha çok ticari, ekonomik kısmındayız. Bu süreçten sonra ülkemizin her noktasına yatırım yapmak, Türkiye'mizi daha çok kalkındırmak, daha ileri noktalara taşımak için kolları sıvadık. Çünkü ekonomisi güçlü olmayan hiçbir ülke ne terörle ne de şer odaklarıyla asla ve asla mücadele edemez. Bu noktada iş dünyasına çok ciddi görevler düşüyor. Biz de iş dünyasının bir temsilcisi olarak bu misyonu üstlenmenin mutluluğunu yaşıyoruz.'

Malatya'nın coğrafi konumuna bakıldığında bir maden şehri olduğunu aktaran Ünsal, kentte genç nüfusun fazla ve aktif olduğunu ifade etti.

Ünsal, Malatya ziyaretinin kendileri için ilk açılımının yatırım olduğunu anlatarak, cazibe merkezleri kentleri arasında Malatya'nın da bulunduğunu, kente yapacakları yaptıkları iş adamlarıyla görüşeceklerini söyledi.

Ünsal, Türkiye'yi 2023 hedeflerine çok daha hızlı taşımak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik politikasını desteklemek için iş dünyası olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Hasan Hüseyin Erkoç ise bu süreçte iş dünyasının en önemli görevlerinden birinin üretim ve istihdam olduğunu belirterek, bu noktada iş dünyasına ciddi görevler düştüğünü ifade etti.

Erkoç, 15 Temmuz'da Türkiye'nin ciddi bir felaketin eşiğinden döndüğünü anlatarak, 'İnşallah bu tür olayları bu ülke bir daha yaşamaz. Bu noktada ülkenin her zamankinden daha fazla birlikteliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Etrafımız ateş çemberi içeride ve dışarıdaki hainler her fırsatta ülkeyi parçalamak, bölmek için bir çaba içerisindeler. Biz bunu ancak birlik ve beraberlik duygusuyla, güçlü bir Türkiye'yle aşabiliriz. Referandumun cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte ülkenin güçlenmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA