Berberin Sinema Aşkı Dinmiyor

PKK'lı teröristlerin saldırılarının ardından huzurun sağlandığı Şırnak'ın Silopi ilçesinde 'kamera önü oyunculuk kursu' açıldı Aralarında inşaat işçisinin de bulunduğu kursiyerlere eğitimi, daha önce bazı filmlerde rol alan berber Mesut Bilişik veriyor Eğitim sırasında, ilçedeki gazetecilerden ödünç alınan kamera kullanılıyor.

ŞİMAL MÜLDÜR - Şırnak'ın Silopi ilçesinde 'kamera önü oyunculuk kursu'na katılan gençlere, daha önce bazı filmlerde rol alan berber Mesut Bilişik tarafından eğitim veriliyor.

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'ya yönelik operasyonlar sayesinde teröristlerden arındırılan Silopi'de vatandaşlar, sağlanan huzur ortamından büyük memnuniyet duyuyor. Bu sayede gündelik yaşamını rahatça sürdüren Silopili gençler, sanat ve spor faaliyetlerine katılım sağlıyor.

Bu kapsamda Silopi Halk Eğitim Merkezince açılan 'kamera önü oyunculuk' kursuna, aralarında inşaat işçisinin de bulunduğu 20 genç katılıyor.

Kursiyerlere, ilçede yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği 'Dermansız Dert' adlı filmi kendi imkanlarıyla çeken, İstanbul'da bazı filmlerde rol alan berber Mesut Bilişik tarafından eğitim veriliyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, AA muhabirine, ilçedeki gençlere öz güven ve iletişim konusunda katkı sunmak amacıyla kursu açtıklarını söyledi.

Bölgenin yaşanan terör saldırılarının ardından hassas günlerden geçtiğini ifade eden Bilen, şöyle konuştu:

'Kursumuza gençlerden yoğun talep var. Kursiyerlere yeteneklerini kullanmalarını sağlamak ve kendilerine güvenlerini geliştirmek adına bilgiler veriyoruz. Eğitimcimiz Bilişik de bu konuda donanımlı. Daha önce belirli konularda film çalışmaları olmuş ve bu konuda kendini yetiştirmiş birisi. Onun da desteğiyle kursumuzu sürekli hale getirmeyi düşünüyoruz. Gençlere katkı sunacağına inanıyorum.'

- 'Sanatın girmediği toplumda şiddet artar'

Mesut Bilişik ise yaşanan terör olayları nedeniyle psikolojisi bozulan gençleri sanata yönlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kursa ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Bilişik, şöyle devam etti:

'Amacımız gençlerin yönünü sanata çevirmek. Çünkü sanatın girmediği toplumda şiddet artar. Bir insan sanatı ön plana aldığı zaman, kendisini kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Arkadaşlarımız tiyatronun ne olduğunu dahi bilmeden film sektörünü ve sanatı seviyordu ama imkan yoktu. Bize bu imkanı sunan Bilen'e çok teşekkür ediyorum. Sanatseverlerden kurs için destek istiyoruz. Kameramız olmadığı için ilçede görev yapan gazeteci arkadaşlardan ödünç alıyoruz.'

- 'Sanatla anılmak istiyoruz'

Kursiyer Ayhan Çaylak, çiftçilik yaptığını, sanatsal etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Kursa katılan Mücahid Kaplan ise bölgenin terör olaylarıyla anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, 'Sanatla anılmak istiyoruz. Kursta hem eğleniyoruz hem de eğitim alıyoruz. İleride kısa film yapmayı düşünüyorum.' dedi.

İnşaat işçisi olduğunu belirten Abdullah Durgün de Silopili gençlerin terör saldırıları dolayısıyla psikolojisinin bozulduğunu, kurs sayesinde stres attıklarını kaydetti.
Kaynak: AA