Batman Belediyesine 'Erişilebilirlik Belgesi'

Daha önce engelli erişimine uygun olmadığı belirlenen Batman Belediyesine, İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından eksiklerin giderilmesiyle 'Erişilebilirlik Belgesi' verildi Vali Deniz:'Bu belgeden amaç bu binalara her türlü engelli vatandaşımızın ulaşabilmesidir. Yapılan şeyler bir lütuf değil bir haktır'

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesine 'Erişilebilirlik Belgesi' belgesi verildi.

Engellileri kapsayan kanunun geçici 2. ve 3. maddelerine dayanılarak 2013 tarihinde çıkartılan 28713 sayılı 'Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme' yönetmeliği kapsamında oluşturulan komisyon kent merkezinde binaların ve iş yerlerinin yönetmeliğe uygun olup olmadığını denetledi.

Bu kapsamda 2014 yılı mayıs ayında Batman Belediyesi hizmet binasında yapılan denetim sonucunda binanın engelli erişimine uygun olmadığı ve bu doğrultuda tespit edilen eksikler belediye yönetimine iletildi.

İçişleri Bakanlığınca Batman Belediyesine görevlendirme yapılmasının ardından komisyonun 20 Ekim 2016 tarihinde belediye hizmet binasında yaptığı 2. denetim sonunda eksikliklerin giderildiği ve binanın engellilerin erişimine uygun hale getirildiği tespit edildi. Böylece Batman Belediyesi 'Erişilebilirlik Belgesi' almaya hak kazandı.

Belediyede düzenlenen törende Vali Ahmet Deniz, İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Batman Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy'a belgeyi takdim etti.

Vali Deniz, yaptığı konuşmada Aksoy ve ekibini çalışmalarından dolayı kutladı.

'Bu belgeden amaç bu binalara her türlü engelli vatandaşımızın ulaşabilmesidir. Yapılan şeyler bir lütuf değil bir haktır.' diyen Deniz, son yıllarda engelli vatandaşlara yönelik devletin ve hükümetin çok önemli destekleri olduğunu söyledi.

Herkesin kendisini engellilerin yerine koyması gerektiğine işaret eden Deniz, 'Asla ve asla kamu hizmetlerini alırken sıkıntı yaşamalarını istemiyoruz. Onların üzülmesi bizim üzülmemiz, onların üzülmesi toplumun üzülmesi demektir.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA