Anayasa Değişikliğine Destek

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aylar: 'Sayın Cumhurbaşkanım, istikbali parlak, istikrarlı, hızlı büyüyen, gelişen ve oluşabilecek problemleri daha hızlı çözecek yeni sistemde, sizinle beraber daha güçlü bir Türkiye için belirlediğiniz 2023 hedefini, 2053 süper güç Türkiye'ye ulaştırmak için canını bu ülkeye siper eden şehit yakınları ve gaziler olarak biz de varız'.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Gazi Lokman Aylar, 'Sayın Cumhurbaşkanım, istikbali parlak, istikrarlı, hızlı büyüyen, gelişen ve oluşabilecek problemleri daha hızlı çözecek yeni sistemde, sizinle beraber daha güçlü bir Türkiye için belirlediğiniz 2023 hedefini, 2053 süper güç Türkiye'ye ulaştırmak için canını bu ülkeye siper eden şehit yakınları ve gaziler olarak biz de varız.' dedi.

Aylar, vakıf merkezinde gaziler ve şehit yakınlarından oluşan bir heyetle düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda, 'TBMM'yi dışardan karıştıran vesayetçilerin gücünü kırmak, 'Hakimiyet kayırsız şartsız milletindir' hükmünü gerçek anlamda uygulamak' için 'evet' diyeceklerini söyledi.

Partizanlığın Türkiye'ye bir faydası olmadığının önceki yıllarda tecrübe edildiğini ifade eden Aylar, 'Partizanlığa 'hayır', milli iradeyi güçlendirmek için 'evet' diyoruz.' diye konuştu.

Aylar, Türkiye'yi yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı olarak, oluşturduğumuz güçlü Türkiye için, 'evet' platformunda buluşmak için yüreğinde vatan sevgisi olan herkesi 'evet' demeye davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, istikbali parlak, istikrarlı, hızlı büyüyen, gelişen ve oluşabilecek problemleri daha hızlı çözecek yeni sistemde, sizinle beraber daha güçlü bir Türkiye için belirlediğiniz 2023 hedefini, 2053 süper güç Türkiye'ye ulaştırmak için canını bu ülkeye siper eden şehit yakınları ve gaziler olarak biz de varız.'

Milli iradeyi sağlamlaştırmak için 'evet' diyenler kadar, 'hayır' diyenlerin de çalışma yürüttüklerini dile getiren Aylar, 'Ancak seçimlerin gelip geçici olduğunu, bizlerin yine arkadaş, dost, akraba olduğumuzu, yapacağımız bir yanlışın, atacağımız bir adımın şer odaklarını harekete geçireceğini unutmamalıyız.' ifadesini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'ye verdiği zararın unutulmaması, geçmişte olduğu gibi bugün de hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Aylar, şunları kaydetti:

'Dedelerimizin Malazgirt'te, İstanbul surları önünde, Viyana kapılarında, Çanakkale Boğazı'nda yaptıkları gibi omuz omuza vererek bu şer odaklarıyla topyekün mücadele etmeliyiz. 'Hayır' çalışmaları yürütecek kimselere, özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu partinin yönetim ve yöneticilerine son kez sesleniyorum, bir kere daha düşünün. 1984 yılından beri ülkemizi kan gölüne çeviren PKK'nın Meclis'teki hali HDP ile aynı söylem ve çizgide olmak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman gazilerimize, adını bu vatan topraklarına altın harflerle yazdıran aziz şehitlerimize yapılabilecek en büyük saygısızlıktır.'

Kaynak: AA