Altan Açıklaması 'Referandum Tarihi Bir Dönüm Noktasıdır'

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, nisan ayında yapılacak olan referandumun tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Altan Açıklaması 'Referandum Tarihi Bir Dönüm Noktasıdır'
Başkan Altan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dair bilgilendirme yaptığı toplantıya, AK Parti ilçe yönetimi de katıldı.

Türkiye’nin ciddi bir dönemden geçtiğini ifade eden Başkan Altan, “Önümüzdeki referandum tarihi bir dönüm noktasıdır. Onun için bu döneme çok iyi hazırlanmalıyız. Bu süreçten taş gibi çıkacağımıza inanıyorum. Batı’nın da her seçimden sonra tavrı bir anda değişiveriyor. Göreceksiniz referandum sonrası o ilişkileri askıya alıyoruz diyenler hemen heyetler göndermeye başlayacak. 15 Temmuz’da sus pus olup 15 Temmuz sonrasında Türkiye’ye koşanları gördünüz değil mi? Onun için Avrupa Birliği öyle kolay kolay bizi bırakamaz. Neden? Çünkü bizlerin onlardan çok onların bizlere ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Birlik olarak sorunların aşılması gerektiğini vurgulayan Altan, şunları kaydetti:

“Bunun için başarının üç şartı olduğuna inanıyorum; vahdet, gayret, samimiyet. Eğer başarmak istiyorsak samimi olacağız ve gayret edeceğiz. Bugün sınırlar değiştirilmek isteniyor. Bunun karşısında ancak taş gibi durarak engelleyebiliriz. 50-60 yıldır ortak olduklarımız, stratejik ortak dediklerimiz, hem içerde hem de dışarıda birlikte yol yürüdüklerimizi görüyorsunuz.”
Kaynak: İHA