AK Parti Diyarbakır Teşkilatından Referandum Startı

AK Parti Diyarbakır teşkilatı referandum sürecine girilmesi ile birlikte kentte bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerini sürdürüyor.

AK Parti Diyarbakır Teşkilatından Referandum Startı
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve beraberlerindeki partililer ile birlikte merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Ensar Vakfı Diyarbakır Şubesini ziyaret etti. Ensar Vakfı Şube Başkanı Mehmet Özü ile bir araya gelen Ebubekir Bal, Özü’ye referandum süreci ile ilgili bilgiler verdi. Burada basına açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, referandum sürecinde sivil toplum örgütlerini ziyaret edip istişarelerde bulunacaklarını belirterek, “Hem önümüzdeki referandumu değerlendiriyoruz hem de Diyarbakır’ın sorunlarını dinliyoruz. Bu referandumu aslında parti olarak üstlendik ama aslında bu bütün toplumu ilgilendiren bir mesele. Daha önce 3 parti bir araya gelip hükümet kurarken, bakanlık pazarlıkları bile yapılıyordu. Bu ülke bundan sonra bu süreci ne kaldırabilir ne de bu süreç yürütülebilir. En iyisi halk tarafından seçilen partili Cumhurbaşkanı’nın bu konuda tek yetkili olması. Böylece siyaset işini yapıp bürokrasi daha etkin bir hale gelecek. Hem Diyarbakır’ın hem de Türkiye’nin ‘Evet’le güçlü Türkiye’ye sahip çıkacağına inanıyorum. Bu ziyaretlerle referandum konusunda sivil toplum örgütlerinin değerli fikirlerinden yararlanıyoruz. Hepsini ziyaret etmeye devam edeceğiz” dedi.



"Onların fikirleri bizim için çok önemli"

İl Başkanı Muhammed Dara Akar ise sivil toplum örgütlerinin 15 Temmuz gecesi ve ardından gelişen süreçte sürekli kendileri ile beraber olduklarını ifade ederek, “Onların fikirleri bu süreçte bizim için çok önemli. Sivil toplum örgütleri AK Parti’nin çok değer verdiği bir kesimdir. Şimdi de ülkemizin yararı için yeni bir süreç başlıyor. Halkın iradesine müracaat edeceğimiz bu süreçte de yine sivil toplum kuruluşlarımızla istişare halindeyiz. Şehrimizin sorunlarını da hem halk ile hem de sivil toplum kuruluşlarımızla konuşuyoruz. Sur başta olmak üzere terör mağduru olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda hükümetimizin çok önemli çabaları var. Bir taraftan TOKİ evlerinin yapılması bir taraftan Sur içerisinde tarihi dokuya uygun mahallelerin oluşturulması, yeniden ihya ve inşa projesinin devam ettiğini belirtmek istiyorum. İŞKUR üzerinden mağdurlar iş ve istihdam sahibi olmuştur ama tabii ki bunları biz yeterli görmüyoruz. Hem Diyarbakır’da hem de Türkiye’de ‘Evet’ yönünde çok büyük bir teveccühün oluştuğunu da sivil toplum örgütlerinden duyuyoruz. Biz de bu süreci hem sivil toplum örgütleri hem de halkımızla beraber yürütmekteyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA