TİKA'dan Cibuti'ye Tarım Alanında Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Cibuti Sosyal İşler Bakanlığı ve Cibuti Devlet Kalkınma Ajansı (ADDS) işbirliğinde Cibuti’de Douda, Arta ve Damerjog Köy Kooperatiflerine tarım ekipmanı desteğinde bulunuldu.

TİKA'dan Cibuti'ye Tarım Alanında Destek Devam Ediyor
TİKA tarafından Douda, Arta ve Damerjog Köy Kooperatiflerinin tarımsal kapasite artırımına katkı sağlamak, ailelerin gelir kaynaklarını desteklemek ve çölleşmenin önüne geçmek amacıyla önemli bir projeye imza atıldı. Tarım el aletlerinden oluşan ekipmanlar TİKA, Cibuti Sosyal İşler Bakanlığı ve Cibuti Devlet Kalkınma Ajansı (ADDS) ile işbirliği halinde bahse konu köylerde kurulan ve yöre kadınları tarafından işletilen tarımsal kooperatiflere düzenlenen törenle teslim edildi. Teslim törenine; Cibuti Sosyal İşler Bakanı Mouna Osman Aden, Cibuti Tarım, Su, Balıkçılık, Hayvancılık ve Balık Kaynakları Bakanı Mohamed Ahmed Awaleh, Cibuti Ekonomi, Finans ve Endüstriyel Kalkınma Bakanı İlyas Musa Dawaleh, ADDS Genel Müdürü Mahdi Mohamed Djama, TİKA Cibuti Program Koordinatörü Mikail Taşdemir, Arta Bölge Valisi ile diğer birçok yetkili ve köylüler katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda, Cibutili yetkililerce TİKA’nın sadece tarım alanında değil birçok alanda gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle Cibuti genelinde önemli katkı ve destek sağladığı ifade edildi. Temin edilen tarım el aletlerinin kooperatifler vasıtasıyla daha geniş bir kitlenin kullanımına sunulacağı belirtilerek projenin küçük çapta kurulacak çok sayıda bostanlarla bir çok aileye gelir imkanı sağlayacağı ve arazilerin temizlenmesiyle çölleşmenin önüne geçileceği vurgulandı.

TİKA Cibuti Program Koordinatörü Mikail Taşdemir ise söz konusu proje ile bölgede yaşayan ihtiyaç sahibi halkın gelir düzeyinin artırılmasının ve bölgede sürekli artan çölleşmenin önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Taşdemir, küçük çaplı bahçelerle hem işsizliğin azalacağı hem de tarımsal alanda yerel ekonomiye önemli katkı sağlanacağı ifade edildi.

Törende, Cibuti yönetimi ve halkı, Türk halkına ve devletine yapılan yardım ve destekten dolayı şükranlarını sundu.
Kaynak: İHA