Nemrut Kayak Merkezi'ne Yoğun İlgi

Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi'nde hafta sonu tatilini fırsata dönüştüren kayakseverler yoğunluk oluşturdu.

Nemrut Kayak Merkezi, profesyonel sporcuların yanı sıra kayak yapmaya yeni başlayanlar ile çocuklar için farklı pistlere sahip oluşuyla çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi görüyor.

Hafta sonu çok sayıda kayakseveri ağırlayan kayak merkezi, konuklarına karın tadını çıkarma imkanı sundu.

Merkeze hafta sonu tatili için gelenlerden Bitlis Devlet Hastanesinde görevli uzman doktor Canan Unsal, aslen Çanakkaleli olduğunu, hafta sonunu değerlendirmek için eşi ile bitlikte Nemrut'a geldiğini söyledi.

Kayak yapmak için Nemrut'un çok ideal bir yer olduğunu söyleyen kayakseverlerden Tuğba Uluçay da 'Ben aslen İzmirliyim, öğretmenim. Buraya kayak yapmaya ve bu güzel günü değerlendirmek için geldik. Burada çok güzel bir ortam var. Bir yanımızda Van Gölü’nün güzel manzarası, diğer yanda Nemrut gölleri var. Manzara harika.' dedi.

Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesiste 2 bin 500 metre uzunluğunda telesiyej sistemi bulunduğunu ve tesisin zorluk derecelerine göre 4 piste sahip olduğunu kaydetti.

Tesisin özellikle hafta sonları yoğun ilgi gördüğünü belirten Sinoğlu, şunları söyledi:

'Burayı özellikle snowboard ve kayakseverler tercih ediyor çünkü çok uzun bir pist ve bu sporları yapmak için elverişli imkanlar var. Bunun yanında aileler de gününü burada değerlendiriyor. Kimisi kayak yapmayı yeni öğrenirken kimisi de kızaklarla çocuklarını kaydırıyor. Aynı zamanda burası göl manzaralı olduğu için piknik yapanlar da buraya geliyor. İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya ile diğer farklı batı şehirlerinden gelenler burayı çok beğendiklerini söylüyorlar.'

Kaynak: AA