'Minik Sesler' Radyoda Hayallerini Anlatıyor

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan 'Gökkuşağı' Programına katılan 612 yaş arasındaki çocuklar, hayallerini anlattıkları radyo programıyla hem radyoculuğu öğreniyor hem de öz güvenleri artıyor Gökkuşağı Program Koordinatörü Özkılıç: 'Çocukların radyoculuk mesleğini öğrenmelerini istedik. Küçük yaşta canlı yayın tecrübesi yaşayarak programın inceliklerini öğreniyorlar.' Radyo programına katılan çocuklardan Doğan: 'Burada hem sunuculuk yaptım hem de konuk oldum. Tüm çocukları buraya davet ediyorum. Geldiklerinde çok eğlenceli vakit geçirecekler.'

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan 'Gökkuşağı' Programına katılan 6-12 yaş arasındaki çocuklar, hayallerini anlattıkları, kimi zaman şarkılar söyledikleri program sayesinde bir yandan radyoculuğu öğrenirken bir yandan da öz güvenlerini geliştiriyor.

Çocuklara bir takım görgü kuralları ve ahlaki değerleri vermek için 'Evde Karakter Eğitimi' Projesi yürüten Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfınca projenin bir ayağı olarak çocuklar için radyo programı düzenlenmeye başladı.

Miniklerin hazırlayıp sunduğu, hayallerini dinleyicilerle paylaştığı programla, çocukların hem radyoculuk hakkında fikir sahibi olmaları hem de kitlelere hitap ederek öz güven kazanmaları amaçlanıyor.

Gökkuşağı Program Koordinatörü Sena Özkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara farklı bir tecrübe yaşatmak istedikleri için farklı bir uygulama yapmak istediklerini söyledi.

Gökkuşağı Programı'nın vakfın çocuklar için yürüttüğü 'Evde Karakter Eğitimi' Projesi kapsamında ortaya çıktığını anlatan Özkılıç, 'Çocukların radyoculuk mesleğini öğrenmelerin amaçladık. Mikrofona alışsınlar istedik.' dedi.

Çocuklara ellerinden geldiğince eğitim vermeye çalıştıklarını belirten Özkılıç, şöyle devam etti:

'Evde Karakter Eğitimi Projesiyle çocukların evlerine gidiyoruz. Onlara görgü kuralları eğitimi veriyoruz. Hazırladığımız eğitim kitaplarıyla derslerine yardımcı oluyoruz. Temizlik kurallarını öğretiyoruz. Meslekleri anlatıyoruz. Anlattıklarımızı yaşamalarını ve radyoculuğu da deneyerek öğrenmelerini istedik. Küçük yaşta canlı yayın tecrübesi yaşayarak programın inceliklerini öğreniyorlar. Kendilerini anlatma fırsatları oluyor. Her şeyden önemlisi radyoda çocukların da sesi olmalı diye düşündük. Pazar günleri buraya geldiklerinde çok eğleniyorlar. Yapmaktan hoşlandıkları şeyleri anlatıyorlar. Şarkı söylüyorlar, hayallerini paylaşıyorlar. Onların sesini duyurduğumuz için çok mutluyuz. Programa katılan çocuklar radyoculuk mesleğini büyüyünce de yapmak istediğini söylüyor. Onlar için de unutulmayacak bir anı oluyor.'

- Farklı bir heyecan yaşıyorlar

Programa katılan çocuklardan Mehmet Emin Doğan (11) radyo programına katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Farklı bir tecrübe yaşadığını ifade eden Doğan, 'Burada hem sunuculuk yaptım hem de konuk oldum. Tüm çocukları buraya davet ediyorum. Geldiklerinde çok eğlenceli vakit geçirecekler. İlahi ve şarkılar söyledim. Burası çok eğlenceli.' diye konuştu.

Muharrem Doğan da (12) programda çok heyecanlandığını belirterek, 'Çok heyecanlandım. Söyleyeceğim kelimeleri unuttum ama insan zamanla alışıyor. Çok farklı bir tecrübe yaşadım. Buradan kendini anlatabilmek çok güzel. Herkese kendimizi anlattık. Yaşantımızı paylaştık. Def çaldık. Şarkı söyledik. Herkes bu programa katılmalı.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA