Milletvekili Tayyar, Konya'da

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansa katıldı.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, 'MÜSİAD’ın kurulduğunu günden bugüne kadar her hafta düzenlediğimiz cuma konferanslarımızda şehrimizin ve ülkemizin gündemini değerlendiriyoruz.' dedi.

Tayyar, 'Ben 15 Temmuz’u geçmişten bağımsız olarak hiçbir zaman değerlendirmedim. O karanlık gecede 200 yıllık sivil ve askeri güç, millet eliyle yıkıldı.' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin geçiş sürecinde olduğunu bu sürecin de 15 Temmuz'dan sonra başladığını dile getiren Tayyar, 'Bize düşen görev Erdoğan'ın şahsındaki bu gücün kurumsallaştırılması lazım. Onun çaresi de başkanlık modelidir. Türkiye başkanlık modeline geçtiği zaman geleceğe daha olumlu bakacaktır. 2023, 2051 ve 2071 projelerimizi hayata geçirmemiz için bu sistemsel dönüşümü gerçekleştirmeliyiz.' diye konuştu.

Tayyar, önümüzdeki 3 yılın önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'MİT operasyonu, Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık operasyonundaki asıl hedef Erdoğan'sız Türkiye projesini hayata geçirmekti. Hiçbirinde başarılı olamayınca TSK içinde izole olmuş, uyutulmuş kriptolar, 36 yıl sonra bir darbe teşebbüsünde bulundular. Tankla, tüfekle, topla darbeye kalkıştılar. Bu süreç henüz bitmedi. Bunlar rahat durmayacaklar. Bu süreç bir kurtuluş mücadelesi gibi çok tarihi bir dönem.

Türkiye’nin bu tür sıkıntıları bir daha yaşamaması ve bu tür operasyonlara karşı devletin milletle beraber güçlü bir direnç gösterebilmesi için bizim bu önümüzdeki 3 yılı iyi değerlendirerek, devletimizi yerli ve milli eksende yeniden yapılandırmamız gerekiyor.'

Kaynak: AA