Manavgat Esnaf Kefalette Başkan Salim Aksoy Oldu

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu gerçekleştirilirken, başkanlığa Salim Aksoy seçildi.

Manavgat Esnaf Kefalette Başkan Salim Aksoy Oldu
Seçim sürecinde yaşanan olaylar nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen genel kurul, Manavgat Emniyeti, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Antalya Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca ve adayların sağduyusu sayesinde olaysız bir şekilde sonuçlanan seçimde başkanlığı Salim Aksoy kazandı.

6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural’ın Divan Başkanlığını yaptığı Genel Kurulda yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Kooperatife olan borcunu zamanında ödeyemeyen üyeler için 30 günde başlatılan takip süresinin 90 güne çıkarılması hususundaki tüzük değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. Divan Başkanının genel kurulda gerginlik yaşanmaması için her iki başkan adayına da söz vermeme teklifi adaylar tarafından kabul görürken oy kullanma esnasında izdiham yaşanmaması için salon tamamen boşaltıldı. Delegeler 20’şerli gruplar halinde salona alınarak oylarını kullandı. Oylama sırasında adaylar tarafından delegelere ve misafirlere ikramda bulunuldu.

Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açıldı ve sayım işlemine geçildi. 3 bin 174 delegeden 2 bin 443’ünün genel kurula katılarak oy kullandığı seçimlerde Ahmet Özdemir başkanlığındaki liste 874 oy alırken Salim Aksoy’un listesi bin 543 oy alarak 4 yıllığına yönetime seçildi. 26 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından tebrikleri kabul eden Manavgat esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin yeni başkanı Salim Aksoy, kendisini destekleyenlerin sevinci dozunda bırakmasını isteyerek şunları söyledi:

"Bu bir hizmet yarışıydı. Kazananı Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi oldu. Seçim sürecinde seçimin rehaveti ile söylenen sözleri yok hükmünde kabul ediyorum. Tabii ki fiili saldırılarla ilgili yargı süreci devam ediyor. Kimseye kırgınlığım söz konusu değildir. Sadece beni destekleyenlerin değil tüm üyelerimizin başkanıyım ve kooperatifimizi bir adım daha ileriye götürebilmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Salim Aksoy’un Yönetim Kurulu’nda Hasan Ali Özer, Nazif Bıyıklıoğlu, Ahmet Özden ve Bayram Deniz, Denetim Kurulunda ise Selçuk Yıldız ve Hayrettin Bulut asil üye olarak yer alıyor.
Kaynak: İHA