Diyarbakır Belediyesinin Kurs Kayıtlarına Yoğun İlgi

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (DİSMEK) kapsamında açılacak meslek, sanat ve kültür alanında ücretsiz sertifikalı kurs kayıtlarına yoğun ilgi var.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın talimatıyla, yetişkin ve çocuklara yönelik açılacak istihdam ve mesleki 22 kurs için başvurular devam ediyor.

Kurslar için yetişkin ve çocuklar olmak üzere şimdiye kadar 667 kişinin kayıt yaptırdığı kurslarda, yetişkinlere yönelik açılacak olan aile eğitimi, aşçı çıraklığı, autocad, bağlama, bilgisayar, bilgisayar destekli muhasebe, cam füzyon, cilt bakım ve kuaförlük, çini işleme, çocuk gelişimi, erbane, F-klavye, gitar, hasta bakım hizmetleri, ingilizce, kilim dokuma, ahşap oyuncak yapımı, şal dokuma, resim, seramik,taş işlemeciliği ve tekstil kursları için 517 yetişkin başvuruda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin AB Projesi kapsamında açacağı tekstil atölyesine ise 150 kişi başvurdu.

13 Şubat’a kadar davam edecek kayıtlar için kursiyerler, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğüne başvurabilecekler.

Kaynak: AA