Çayıralan'dan Haleplilere Yardım

Çayıralan ilçesinden Haleplilere ulaştırılmak üzere toplanan yardımı taşıyan tır yola çıktı.

Çayıralan Kaymakamlığı ve Türk Diyanet Vakfı Çayıralan Şubesince ortaklaşa yürütülen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımı taşıyan tır, düzenlenen törenle uğurlandı.

Hükümet Konağı önünde yapılan törende konuşan Çayıralan Kaymakamı Şahin Demir, Haleplilere gönderilmek üzere başlattıkları yardım kampanyasına destek veren ilçe halkına teşekkür etti.

Her zaman Haleplilerin yanında olduklarını dile getiren Demir, 'Halep’i iyi bilmek lazım. Halep bugün ülke sınırlarımıza dahil değil ama ecdadımızın bize bıraktığı sınırlar içerisindedir. Hem din kardeşliği hem de kan kardeşliğimiz vardır. Allah en kısa sürede bu zulmün sona ermesini nasip etsin. Bütün olarak, devletimiz olarak biz de bunun için çaba gösteriyoruz. Ama Çayıralan halkının da dualarına ihtiyacı var Haleplilerin.' dedi.

Duanın önemli olduğunu vurgulayan Demir şunları kaydetti:

'Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz belasını dualarla atlattı. Bir tarafta büyük şehirlerde insanlarımız tankların önünde siper olurken, Türkiye'nin dört bir tarafından da insanlarımız sabahlara kadar devletin bekası, devletin birliği için dua etmiştir. Rabbim Halep’te, Suriye’de ve bütün Müslüman coğrafyasında zulüm gören tüm Müslümanlara yardım etsin.'

İlçe Müftüsü Halil Kocaoğlu tarafından yapılan duaların ardından yardım tırı yola çıktı

Kaynak: AA