Bodrum'dan Türkmenlere Yardım Eli

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir ilköğretim okulu topladıkları yardım malzemelerini Türkmenlere gönderdi. Toplanılan yaklaşık yarım kamyonet yardım kargoya verilerek ihtiyaç sahiplerine iletildi.

Bodrum'dan Türkmenlere Yardım Eli
Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu öğretmenleri, velileri ve öğrencileri ile Hatay’da, Suriye’deki zulümden kurtulan yardıma ihtiyacı olan Türkmenlere giyecek, kişisel hijyen ürünleri ve bebek bezi yardımı yaptı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan okul müdürü Haydar Akbaba şunları söyledi: "Aziz milletimiz mazlumun yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Kısa bir sürede yaklaşık yarım kamyonet yardım malzemesi toplandı. Yardım yapan herkese teşekkür ediyorum. Kardeşliğin ve yardımlaşmanın ne olduğunu millet olarak dünyaya gösterirken, Bodrum’dan da bir el uzatmak istedik ve bunu da başardık. Hatay’da zulümden kurtulup devletimize ve milletimize sığınan kardeşlerimizin ne zor şartlarda hayatlarını devam ettirdiklerine şahit oluyoruz. Rabbim onların yardımcısı olsun. Bizler de elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. İhtiyaç halinde her zaman elini uzatmaktan geri kalmayan Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu olarak örnek bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Umarım bu yerelde Bodruma genelde tüm dünyaya örnek olur. Bebekler çocuklar soğuklarda aç ve açıkta kalmazlar" dedi.

Akbaba, daha önce de Bitlis Güroymak’ta bir köy okuluna yardım gönderen Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu bu tür sosyal sorumluluk projelerinde her daim varlığını devam ettireceklerini söyledi.

Kaynak: İHA