Atatürk'ün Niğde'ye Gelişinin 83. Yıl Dönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 83. yıl dönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, Vali Ertan Peynircioğlu ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Akdoğan, burada yaptığı konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 83. yıl dönümünü coşkuyla heyecanla kutladıklarını söyledi.

Niğdelilerin, milli mücadele yıllarında ön saflarında yer aldıklarını dile getiren Akdoğan, 'Atatürk, Niğde için 'Benim Niğde'ye alakam büyüktür ve ben Niğdelileri her zaman sevmişimdir, Kurtuluş Mücadelemizde Niğde her zaman önemli rol oynamıştır' ifadesiyle Niğdelilere olan sevgisini göstermiştir.' diye konuştu.

Törende daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Kutlamalar kapsamında İl Kültür Merkezinde de Atatürk'ün resimleri sergisi açıldı. Vali Peynircioğlu ve Belediye Başkanı Akdoğan, sergi şeref defterini imzaladı.

Kutlamalara, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Albay İdris Tataroğlu, kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA